-
Okazało się, że sterownik mam sprawny. Najprawdopodobniej jest uszkodzy sam haldex. Jakiego koloru powinien być spuszczony olej praktycznie po przejechaniu kilku km. Wlałem nowy olej a przy wymienie sterownika wyciekał koloru kawy z mlekiem. To normalne?
-
Witam na kolejnym forum ;)
Olej winien być taki jak go wlałeś :)
-
:D Spoko, człowiek szuka po internetach jak się nie zna i nie ma fachowców w okolicy. W każdym razie dowiedziałem się, iż mimo wymiany oleju mam za przeroszeniem dalej gnój w środku.
Co z tego wyjdzie okaże się w najbliższej przyszłości.
-
No tak jak mowilem Tobie przez telefon, pacjent na stół i czyszczenie... kij wie co kto tam wlał :p
-
No chyba to pozostanie jedynym wyjściem. Myślałem, że może jeszcze ktoś podrzuci jakiś pomysł mniej pracochłonny.
BTW. Ma ktoś może instruktaż wyciągnięcia haldex'a?
-
Wał, wydech, półośki, wahacze wzdłużne i amortyzatory - cały tylni wózek w dół (5 dużych śrub). Przy wprawie można wyjąć i włożyć w 2 godziny
-
-
Witam :)
Posiadam mam pewien problem z haldexem w esce a mianowicie w ogóle się nie załącza nie ma też żadnych zgrzytów czy niepokojących dźwięków dochodzących z napędu.
Jutro zaczynam od wymiany oleju i filtra w haldexie i stąd moje pytanie co mógłbym jeszcze sprawdzić ? gdzie znajduje się bezpiecznik sterownika ?
Pozdrawiam
-
Podłącz vaga najpierw i zobacz czy łączy, jak łączy to elektronika jest ok w sensie łączności ;p Potem zrób test pompki i niech ktoś nasłu****e czy pompa się załącza. Potem będziemy myśleć. Ale najpierw weź wymień olej i filtr i przejdź się i sprawdź, w większości filtr i olej naprawdę potrafią zdziałać cuda w tym napędzie ;)
-
Na tescie wyjsc pompke musisz wyraznie slyszec siedzac na miejscu kierowcy.