na dniach robie konwersje tarcz na 312 czy oprocz tego ze posiadam juz klocki/tarcze/zaciski/jarzma -potrzebuje cos jeszcze?
czy mam rozumiec ze wszystkie elementy gwintowane pasuja?
Printable View
na dniach robie konwersje tarcz na 312 czy oprocz tego ze posiadam juz klocki/tarcze/zaciski/jarzma -potrzebuje cos jeszcze?
czy mam rozumiec ze wszystkie elementy gwintowane pasuja?
czy ktos zakladal oplot stalowy na przewody hamulcowe ??
napewno bedzie pozytywna roznica w hamowaniu, z doswiadczenia wiem ze jak sie zaklada oplot na przewody hamulcowe w motorze to jest bardzo duza roznica wiec przypuszczam ze tu tez bedzie.
no wlasnie szukam ale wszedzie ceny takie ze dostaje palpitacji serca
slusar zorientuj sie tutaj http://www.tubes.com.pl/index.php/siec_sprzedazy.html
robią przewody różnego typu, ceny bardzo przyzwoite
a jesli chodzi o hamulce to na moje oko jest wszystko i powinno być p&p
po 2-mcach jezdzenia na 312 moge tylko potwierdzic, przepasc
przy ciezkiej budzie 8p i mocach w okolicach 170PS > auto na serii 288 hamuje bardzo slabo (czyt. prawie wogole)
oczywiscie nie mowie o powolnej jezdzie po miescie bo wtedy roznicy nie ma.
jest to jeden z modow ktore w aucie zrobic naprawde warto
krotko i na temat-tylko czekac az lawinowo zaczna wszyscy zmieniac
A ja mam 312 na półce i cały czas się zastanawiam czy jest sens zakładać do mojego auta :)
na co czekasz?
sam nie wiem :P zastanawiam sie czy przy mocach 180-200 jest sens założyć te heble, poza tym nikt za prezent mi nie dopłaci czyli +- 1000 zl, który jest zainwestowany w auto, no i zimna na 16 i kolejna inwestycja
Ja mam takie pytanie przy okazji. Jezdzil ktos z Was z hamulcami 323mm w 8L? Taki rozmiar bedzie wymagac felgi 16'' czy juz 17'' tak jak 345mm w 8P 3.2 ?