tam nie ma zadnej sondy. Nic nie bedzie sie cofac. Strumienica to zbedny wydatek, zdaje sobie sprawe co pisza w necie o cudownych strumiennicach ktore nawet podwyzszaja moc itd...
Printable View
ze strumiennica to jest tak, ze jak zamiast niej wspawasz zwykła rure to będziesz miał taki sam przyrost mocy :)
podsumowując to nie strumiennica daje moc, tylko wycięcie katalizatora :)
Dzięki Panowie w takim razie chyba wszystko już wiem. Nie pytałem o tą strumienice bo wierze w jakieś moce że ona daje(nawet jeśli 2 -3 km to i tak bez znaczenia) , tylko gdzieś wyczytałem że zapobiega właśnie cofaniu się spalin do silnika.
Kiedyś wyczytałem, że podnosi moc do 20% he:)
spokojnie zrób jak tutaj Ci radzą.:)
życzę powodzenia w modach i i miłych doznań dźwiękowych turbo -oczywiście jak będziesz miał przelot:)
Polecam poczytać o zasadach działania strumienic. One działają w samolotach, gdzie przez 90% czasu silnik pracuje na stałych obrotach. W samochodach to sie nie sprawdza.
Tak:) to jest podstawa do osiągnięcia sporej mocy:)
co do strumienicy, to słyszałem kiedyś ,że są sportowe renomowanych firm koszt wtedy z 700zł moc jak moc nie ulega zmianie ale ciszej się robi..ale tak czy siak dźwięk przelotu 2,75 plus filtr ITG robi swoje:D
Czy takie co? mo?na zastosowa? jako t?umik ko?cowy bo nie chcia?bym seryjnego otwiera? wybebesza? spawa? rurki itp. Mam zamiar zast?pi? katalizator normalna rur? 55mm jak polecacie i ko?cowy t?umik zrobi? taki jak ni?ej w linku co s?dzicie b?dzie to za g?o?ne(nie chce tez nie wiadomo jakiego ryku) jest sens? i Jak ok, to jak? d?ugo?? mia?a by mie? ta przelot?wka ?eby nie ko?czy?a si? pod autem ? :D .
http://allegro.pl/awg-tlumik-sportow...905562779.html
Nie ma w środku łusek.. ale mi to wygląda na strumienice:)
Będzie na bank bardzo głośno, przy czym będzie się charakteryzował nie miłym dźwiękiem...
przecież możesz na zamówienie w RM MOTORS zagną Ci tak końcówki, że nie będzie ich nawet widać
zabije Cie dzwięk tego tłumika poprostu :P zero materiału tłumiącego w nim jest praktycznie.
tłumik musi mieć około 50cm długości ale nie jest powiedziane ile musi mieć żeby nie był za bardzo schowany bo to zależy od tego w którym miejscu go zamocujesz gdyż jest to uniwersalny tłumik, nie będzie pasował pod Twoją rurę. będziesz musiał ją lekko przedłużyć, przesunąć.
Dzięki odpada w takim razie:p to już nie wiem co z tym końcowym robić, nie za bardzo ogarniam, jestem sobie w stanie wyobrazić jakby to zrobić rozciąć go na pól i jak wspawać rurę taka żeby szła od początku do końca tych dwóch rurek(chodzi o środek wydechu)i znów go złożyć?Piszecie ala turbo, hiper sportowego końcowego wydechu nie ma sensu kupować tylko przelot, ale coś z tyłu musi być żeby nie straszyło mnie i ludzi nadmiernym hałasem. Oczywiście piszemy tu ciągle o robocie w miarę domowej taniej, a nie oddawaniu, kupowaniu wydechów za setki zielonych :D. Chyba usunę sam katalizator póki co. :safe: