Ja sprawdzę u siebie bo mam Bord z 2006r,
Printable View
Ja sprawdzę u siebie bo mam Bord z 2006r,
Mój Bord stareńki - chyba pierwszy bogaty jaki wychodził. Wygląda, że to jego sprawka. Jak sprawdzicie u siebie to dajcie znać ;-)
U mnie, po aktywacji C/LH (po wyjeciu kluczyka i otwarciu drzwi), gdy zamkne i ponownie otworze centralny, swiatla sie wylaczaja.
Faktycznie u mnie zupełnie ta sama historia jak u brumek29 :|
I ja się podepnę.....
Jak i gdzie ustawić zmienić czas świecenia się świateł w C/Lh ewentualnie zrobić tak aby się wyłączały po zamknięciu drzwi z pilota ...
"2. Wchodzimy w adaptacje i pozycja 1 i 2 są od coming i leaving (zresztą są podpisane na górze). Tam wpisujemy w nowej wartości jak długo mają nam się światła świecić jak wychodzimy i przychodzimy do auta." :) tutaj
Cześć Koledzy,
Mój Coming Home nie działa mimo, że go w FISie mam ustawionego na 10 sekund. Jak podchodzę na auta i otwieram je pilotem (w dzień - ale to nie ma znaczenie, co nie?), lampy się nie zapalają, tylko migaja kierunki przez moment i tyle.
Jak to włączyć? Dlaczego nie działa ta funkca skoro mam ją*w menu? Światła normalnie świecą, kiedy czujnik je włącza o zmierzchu...
C/L home, oryginalny działa tak jak piszesz, aktywuje się po zmierzchu. W dzień nie mają prawa się zapalić światła :)
Ale ja pisałem o światłach działających, kiedy jadę, nie o C/L. Teraz sprawdziłem (już dawno zapadł zmierzch), i nie świecą*mi się przednie lampy ani tylne, jedynie w środku zapala się światło, jak otwieram auto pilotem.
W ustawieniach mam na pewno włączoną funkcję C/L home, ustawiłem 10 sek. Co może być nie tak?
A sprawdzales bledy VAGiem? A czujnik zmierchu dziala i przelacza swiatla na pozycji auto gdy zapadnie zmrok? Rozumiem tez, ze na wlaczniku swiatel masz wlaczona funkcje C/L H, tzn pali sie czerwona dioda w przycisku?