Omawiane w innym temacie. Musisz podłączyć ceny i przeciąć jeden kabelek.
Pytaj misiekuk
Printable View
Omawiane w innym temacie. Musisz podłączyć ceny i przeciąć jeden kabelek.
Pytaj misiekuk
Tak jak wcześniej się zarzekałem podłączyłem concerta II :) Trzeba było poprowadzić 2 przewody od szarej kostki w liczniku tj. pin 5 can high i pin 6 can low i podciągnąć je do kostki radia odpowiednio pin 7 H i pin 12 L. Jest z tym trochę zabawy ale mając piny i przewody przy odrobinie wiedzy i doświadczenia da się to podłączyć. Ale to nie wszystko po podłączeniu tych 2-ch przewodów działa podświetlenie radia, wyłącza się z kluczyka ale nie wyświetla info na FIS i po odpaleniu silnika z przodu nie grają głośniki, podejrzewam, że to kwestia odpowiedniego przekodowania. Może ktoś podpowie jak należy przekodować radio by było kompatybilne z FIS-em i żeby wszystko grało jak w ori?
Proszę o pomoc będę bardzo wdzięczny ;)
Renegat wysil się troszkę. Jak napisałem było to omawiane przez Miskauk i w roli sciclosci nie musiałem ciągnąć nowych przewodów bo mogłeś zastosować data i clock z pinow juz wyprowadzonych
tak też właśnie zrobiłem ;) tylko w wiązce od mieto 3 były inne kolory przewodów jak przy wyjściu na radio, więc dla bezpieczeństwa uciąłem je przed kostką do licznika tam gdzie kolory były rozpoznawalne i podpiąłem piny bo łatwiej jest podpiąć nowe niż wypiąć już wpięte, w rezultacie nie prowadziłem nowych przewodów bo wykorzystałem te od data i clock , oczywiście niepotrzebne przewody zaizolowalem:P
Ok wiec zmien teraz profil zgodnie z regulaminem. MODEL!!!!
Witam,
aby zakończyć temat dla jasności concerta II w Audi A 3 po lifcie tam gdzie był oryginalnie chorus trzeba poprowadzić (przepiąć data, enable) bądź poprowadzić 2 przewody z licznika piny 5, 6 ( szara kostka w liczniku) i w radio piny 7, 12 can L i can H (kostka mini iso) do tego by aktywować funkcję wyświetlania info na fis trzeba przekodować licznik kanał 62, następnie trzeba odłączyć pin odpowiadający za Galle a w radiu concert II za nagłośnienie Boss jeżeli tego nie zrobimy radio będzie grało raz cicho a raz głośno, co więcej w radiu za pomocą VCDS trzeba zmienić kodowanie z Audi a4 na Audi A3 . Powodzenia. ;) gdyby ktoś miał jakieś pytania zapraszam na priv.;)
Koledzy może coś doradzicie :-) myślałem, że już wszystko zostało opisane, ale dalej mam problem z podłączeniem radia. A3 z marca 2002, pełny fis, dzisiaj kable dla can'a poprowadzone, ale bez zmian, auto dalej muszę sam włączyć i zgasić, brak podświetlenia itd. Kanał 62 nie aktywny, piny dobrze podłączone od can'a... Czy o czymś jeszcze zapomniałem?
Jeśli poprowadziłeś cany dobrze i przekodowałeś VCDS to nie ma opcji musi działać. Jakie masz u siebie zegary VDO czy Jaeger?
w sumie, mam urządzenie skaner V-SCAN VAG 5053, może tu leży problem, że nie użyłem VCDS-a do przekodowania a tego skanera, brak dostępu i stąd ten problem... co myślisz??
No właśnie ja używałem VCDS jeśli masz polift z pełnym fis to na 100 % powinieneś mieć aktywny 62 kanał. Sprawdź dokładnie czy can L i can H masz dobrze podłączone. W liczniku są bardzo delikatne piny, które wymagają precyzji żeby je dobrze wpiąć w przewody a potem w kostkę w radiu też. jak chcesz mogę przesłać Ci schematy radio i licznika z opisem pinów.