wojt ja mam 1.8 bez turba i dalem ten nr z fotki i dobrali mi takiego oringa koles gadal ze pasuje do wiekszosci silnikow 1.6 1.8 itp wiec zapewne to bedzie to samo zaplacilem 12zl starz oring byl jak zplastiku pekal w dloni
Printable View
wojt ja mam 1.8 bez turba i dalem ten nr z fotki i dobrali mi takiego oringa koles gadal ze pasuje do wiekszosci silnikow 1.6 1.8 itp wiec zapewne to bedzie to samo zaplacilem 12zl starz oring byl jak zplastiku pekal w dloni
no i stało sie w sobote kapało myslałem ze dojade do warsztu, dzis rano wyzygało mi chyba z poł litra oleju jak go odpaliłem lało sie ciurkiem teraz czekam na kumpla zeby mnie sciagnoł do warsztatu
Witam,w moim warsztacie pan Zdzisiu krzyknął mi 100 za wszystko tzn po ok 20 za uszczelkę i ok 60 za robociznę nie za dużo sobie biorą???
powiem tylko tyle "haha" widze że nie jestem jedyny z tym wyciekiem oleju, własnie wróciłem od mechanika i on powiedział ze od początku tamtego tygodnia 4 audi a3 miał w naprawie i wszystkie miały tą samą awarie, poszła uszczelka pod chłodniczką oleju:D tylko ze u mnie ona była cała, po prostu widocznie sie skurczyła od mrozu lub jakos źle ułozyła, mechanik odkrecił, założył tą samą, posmarował troche silikonem i jak narazie nie cieknie zobaczymy jak dalej;) cała operacja kosztowała 40 zł ;) pozdrawiam
Grucha miałeś to rozebrane to trzeba było nową założyć koszt 12zł pracy 30min,znajomy zrobił tak samo i po 3 miesiącach wymiana też wydawała się bobra ale była już dość twarda zero elastyczności
---------- Post dodany 06-02-12 o 16:00 ----------
memek zrób to sam uszczelka 12zł naprawa 30min i po kłopocie
No, a mi wszędzie do AHF`a krzyczeli 25 zł za uszczelkę ... ;|a to zwykła, uszczelka bez żadnych wypustek. Później jadę do mechaniora, rozkręci, zobaczy, jak na chwilę obecną, śruba od spodu była niedociągnięta. Nie kupiłem uszczelki, kupiłem zwykły oring za 1,50 zobaczymy co się da tam zrobić. Może starą się uratuje. Widze że przez te mrozy większość ma to samo.
Tak jak poprzednik mówił, jeśli komuś puściła ta uszczelka wymiencie ją sami to naprawdę bardzo proste. poziom trudności porównywalny z odkręceniem koła od samochodu i zajmuje dosłownie kilka minut.
No własnie tu chodzi o elastycznosc, pewnie u mechanika w garazu jest dodatnia temperatura, wróciła do swojego kształtu. Uszczelka pewnie ma z 10 lat, jej elastycznosc napewno nie jest jak oryginalu
Szczerze mówiąc to nie wiem, bo u mnie jak strzeliła to wyciekło około 2 litrów oleju na ziemię, gdy odkręciłem filtr i chłodniczkę to zleciało może ze 100ml, a może to po prostu z filtra trochę skapneło. Ale przecież można podstawić czystą miskę a potem ten sam olej wykorzystać