Wyjąłem całą wiązkę kabli i okazało się że też przepalił mi się przewód do jednego czujnika. A tyle było latania i szukania czujników :)
Printable View
Wyjąłem całą wiązkę kabli i okazało się że też przepalił mi się przewód do jednego czujnika. A tyle było latania i szukania czujników :)
Generalnie jak nie działa jakiś czujnik to pojawia się taki ciągły sygnał przy przekręceniu kluczyka, jednak można łatwo sprawdzić który nie działa nadstawiając ucha do każdego z nich i jeśli nie pojawia się takie ciche pstrykanie ultradźwięków to znaczy że dany czujnik jest uszkodzony i cały system się nie włącza. Miałem tak z jednym więc go wymieniłem i teraz znowu kolejny mi się czasem nie załącza... Jeśli chodzi o uszkodzenia samego modułu to nie wiem czy może być tak, że nie działa tylko jeden czujnik... pewnie wszystkie nie odpalają się, ale to tylko domysły...
Witam ,Nie miałem czujników parkowania . Zakupiłem zderzak od S3 z PDC z 2010r. Chciałbym dokupić
1.sterownik parktronica
2.głośnik parktronica
3.wiązka przewodów
5. wiązka zasilania parktronica
Szukam po allegro i sa różne pasujące do A3 .
Czy kto orientuje się jakie podzespoły muszę dokupić aby działało jak w oryginale.
Z góry dziękuję za pomoc
Tu masz cala instrukcje do wersji przedliftowej. Do eski sa tyko inne czujniki, mniejsze. Reszta bez zmian.
http://www.a3-club.net/forum/showthr...502#post920502
witam. czy czujnik o nr. 7H0 919 275 A da sie zastapic jeszcze jakims o innym numerze czy tylko takiego musze szukac??
jeszcze takie numery możesz zastosować czujników parkowania 4B0 919 275F lub 7H0 919 275D
w praktyce mozesz zastapic kazdy, ktory wejdzie na miejsce starego i ma taka sama wtyczke (nawet nie od audi). w polifcie sa juz inne tyczki, no i rozmiar tez inny.
Witam mam następujący problem. Wymieniłem w swojej A3 zderzak z tyłu na poliftowy i niestety okazało się że czujniki te z przedlifta nie pasują do dziur i uchwytów w zderzaku poliftowym. Może ktoś z was przerabiał problem i udało się te czujniki jakoś upchnąć, czy jednak trzeba kupić poliftowe? I czy wystarczą same czujniki czy trzeba też wiązkę poliftową?
musisz kupic mniejsze czujniki czyli poliftowe jak rowniez wiazke pdc, albo robic wieksze dziury
Dzięki za pomoc. Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie zderzaka, czy zderzak ma od spodu jakąś osłonę zapobiegającą zbieraniu się brudu? Mechanik co to składał mówi że takie coś powinno być a u mnie od początku tego nie było.