No dziwne to jest. W Golfie V to działa a w Audi nie???
Printable View
No dziwne to jest. W Golfie V to działa a w Audi nie???
Po pierwsze dziwne, że golf ma coś czego A3 nie ma :)
Po drugie dziwne, że ROSS-tech pisze o czymś czego nikt z nas na tym forum nie jest w stanie zrobić. Co więcej, w wielu miejscach (strony polskie, angielskie, niemieckie) znalazłem, że właśnie Rain Closing jest niemożliwy w A3 8P i A4 B7.
Czy jedyny ratunek to przesiadka na moduł 1K0/3C0? I jak jest z ogólną kompatybilnością tego co ma na pokładzie auto (oprócz Mhz kluczyka, o których pisał Mobilek)? Ktoś gdzieś słyszał o takim retroficie?
tyle ze golf5/leon.octavia/caddy maja te same sterownki, a wlasnie a3 inny
przykladem multifunkcja, gdzie rozni sie tylko pierwszym 1K0 (u nas 8P0) i np na sterowniku 1K0 pojdzie DSG, pojdzie tempomat, a nie da sie uruchomic multifunkcji w 8P, musi byc sterownik scisle dedykowany
teraz moze sie okazac ze wkladajac do A3 sterownik 1K0 (ktory bez problemu dzial i obsluguje wszystko w golfie.leonie czy octavii) w twojej a3 pozowli tylko na uruchomienie czesci "modulow" , okaze sie ze udalo ci sie uruchomic nieszczesne domykanie szyb, ale przestanie ci dzialac kilka innych rzeczy (nie bedzie sie dalo zakodowac, tak jak w starym 8P0 )
oczywsicie jak nie sporobujesz to nie bedziesz wiedzial.
Hej chłopaki. Mam pytanie odnośnie automatycznego zamykania drzwi po otwarciu samochodu, czy jest taka możliwość? Chodzi o to że otwieramy drzwi ale nie decydujemy się jednak wejść do auta, i chodzi mi o to zamknięcie automatyczne. Jak to można włączyć?
auto zamyka się automatycznie jeśli nie otworzysz drzwi po kilku sekundach.
trzeba zaznaczyc iz ta sytuacja ma miejsce po rozbrojeniu alarmu ,czyli gdy nas nie ma w aucie wtedy auto autamtycznie sie zamknie
Odgrzej? kotleta.. Natrafi?em na takie co? na allegro:
http://allegro.pl/domykanie-szyb-sko...362851690.html
Skoro w skodzie mo?e co? takiego dzia?a? to mo?e i u nas.. Ciekawe jak wygl?da monta?..
Generalnie do naszej centralki moim zdaniem musia?by podej?? przeka?nik wyd?u?aj?cy sygna? zamkni?cia.
Ten nie jest pod CAN tylko pod K.
Generalnie montaż jest prosty (ale nie dla laika), podpiasz się pod CANy, bordnetz oraz sterownik drzwi kierowcy. Modul wysyla sygnal domkniecia szyb bo zamknieciu centralnego z pilota.