-
Witam
Nie wiem czy pisze w odp. temacie. Mam problem z centralnym, ale zacznę od początku. W tylnej klapie mam niesprawną wkładkę/zamek, najprawdopodobniej ktoś ułamał kluczyk i wkładka jest cały czas otwarta (tzn. ta blaszeczka która zabezpiecza wkładkę przed wodą itp.). Po myciu samochodu, centralny zaczął mi wariować, gdy zamykałem go z pilota to od razu spowrotem się otwierał jakby drzwi były niezamknięte. Z kluczyka to samo. Popryskałem zamki i wkładki WD-40 i następnego dnia o dziwo samochód zamyka się normalnie, lecz podczas jazdy słychać pracę centralego jakby otwierał samochód. Macie panowie jakieś pomysły, rady co z tym zrobić lub co jest uszkodzone?
-
-
No i po sprawdzeniu w kostce z boku tej z mniejszej z prawej strony ułamany jest pin i siedzi we wtyczce. Co z tym fantem zrobić? :confused:
-
przylutowac dorobiony pin
-
na krótko zepnij, myślę że nie będziesz tam więcej zaglądał.
-
Witam
Czy tylna klapa w modelu 3 drzwiowym jest taka sama jak w 5-cio drzwiowym mówimy o modelu przed liftem z 1998r?
Muszę wymienić tą klapę a mam do kupienia ale z wersji 5-io drzwiowej z 1999r i zastanawiam się czy to jest to samo i czy będzie wszystko pasować.
-
1 Załącznik(i)
w/g etki nie ma rozróżnienia czy 5-drzwiowy czy 3-drzwiowy klapy sa te same
masz rocznik 98 wiec musisz kupić klapę z przedlifta byle nie z s3
-
S3 tez moze byc, wazne aby byl to przedlift. Inaczej trzeba elektryke przerabiac, ale o tym juz jest inny temat.
-
Hej
Nie moge otworzyć klapy bagażnika z kluczyka w swoim a3 2001, wkładam kluczyk i nie daje się przekręcic, wczesniej działało.Otwieranie z przycisku działa.
Bębenek kaput czy jak?Dzieki za pomoc
-
Rozbieramy bębenek i czyścimy. Będzie jak nówencja.