-
obojętne czy 3d czy 5, chodziło o bude A3.
głupio żebyś zakładał kolumne kierowniczą z angola ;)
zawieszenie jest to samo,
zwrotnice te same, hamulce inne, półosie jeśli zostawisz skrzynie biegów (radziłbym zmienić ze względu na przełożenie i wytrzymałość) inne.
alternator ten sam, pompa wspomagania ta sama, sprężarka klimy ta sama
układ zapłonowy inny, dolotowy, wylotowy też
zbiorniczki te same,
elektronika do zmiany
-
sensej, dzięki za wszystkie odpowiedzi. Powiedz mi jeszcze tylko, pisałeś że problemy można napotkać z elektroniką, trzeba zmieniać wiązki kabli w budzie? Przekaźniki, itp ?
-
immo będziesz musiał sobie przekodować w liczniku...
sensej, a wtyczki kompa APG i AGU są takie same?
-
wtyczki będą takie same ale nie wszystkie piny w niej będą bo w 1.8 jest mniej czujników (inne czujniki są) także trzeba będzie wyrzeźbiuć z dwóch wiązek jedną
-
a teraz jeżeli chodzi o licznik, ja mam najzwyklejszy, tam będzie w milach, czyli najlepiej poszukać sobie jakiegoś pełnym fisem, ale czy moje auta ma wszystkie potrzebne czujniki do tego licznika?
-
w każdym a3 mżna założyć pełnego fisa ale trzeba kilka rzeczy popodłączać. jest np czujnik ilości płynu do spryskiwaczy ktorego pewnei nie masz ale bez tego będzie chodził normalnie. w każdym razie to już zupełnie inny temat i tutaj nie rozpisujmy sie o tym
-
Witam pytanie do tych co swap-owali 1.6 akl na 1.8t. Mam już silniczek od golfa 1.8T agu i moje pytanie brzmi czy nie bedzie problemu z odpaleniem całości ponieważ u mnie jest tzw. pół CAN wydaje mi się że tylko info do licznika jest na can i air bag reszta jest normalnie czyli moduł komfortu itd. Jestem ciekaw czy wsio bedzie działać tzn. wskazania na liczniku prędkośc, obroty .
-
Can rownież możesz poprowadzić w tym nie ma problemu dwa kabelku i po sprawie.
-
Macie może panowie namiary na warsztat w warszawie lub okolicach kto przełoży mi ten silnik
-
Witam
Temat pewnie wałkowany jeżeli chodzi o jednostkę 150 km.
Znalazłem dobry materiał na swapa Cały silnik z osprzętem + Turbo+Komputer+Kluczyk.
Pytanie do kogoś kto ma jakąś wiedzę na ten temat.
Z tych rzeczy które trzeba zrobić żeby nowy piec zaczął hulać trzeba zmienić.
- Elektrykę
- Pompe paliwa
- Heble wiadomo (to z czasem)
Do nowego pieca będę przkładał instalacje gazową bo jest dopiero roczna.