emde666, rozmawiałam dzisiaj z konsultantką z Link4 i powiedziała mi, że mają w ofercie minicasco - ubezpieczenie od kradzieży, pożaru i ubezpieczenie szyb. nie wiem tylko czy można to wykupić samo, bez OC.
Printable View
emde666, rozmawiałam dzisiaj z konsultantką z Link4 i powiedziała mi, że mają w ofercie minicasco - ubezpieczenie od kradzieży, pożaru i ubezpieczenie szyb. nie wiem tylko czy można to wykupić samo, bez OC.
Dzieki, Juz mi sie udalo :) W PZU sie zgodzili na minicasco. Ogolnie problem polegal na tym, ze auto o wiekszej wartosci "(chyba ponad 20 tys) wymagalo zgody z centrali PZU.
W kazdym badz razie OC w link4, znizki 25% : 1100 zl,
Minicasco z PZU, 0% znizek: niecale 1500 zl.
pzdr. :)
emde666, tak dużo? ja dzisiaj w Commercial Union Direct ubezpieczyłam swój - OC + AC, 60% zniżek OC + 20% zniżek AC mojej mamy i pewnie jakaś zwyżka za mój wiek = 1900 zł (2200 zł przy rozłożeniu na 4 raty)
hmmm a czemu nie wzielas minicasco w link4, zawszel mi sie wydawalo ze kazdy direct jest tanszy od pezetu.
sekwana, ponieważ ja nie chciałam minicasco tylko pełne AC. najtaniej wyszło w CU Direct, w Link4 czy innych Liberty Direct było o kilkaset złotych drożej. Podobna cena mi wyskoczyła w Axa, ale nie wiadomo jakby w razie czego było z wypłatą odszkodowania, dlatego wolałam pewniejszy CU.
Wlasnie, firmy w stylu Link4, Axa itp maja kiepska opinie gdy chdozi o wyplacanie odszkodowania.
monialissa, dlaczego tak duzo? Wycienili mi auto na 86 tys :)
no prosze, nie to zebym ich bronila ale ja z mezem mamy tam u nich ubezpieczona corolke i jak o tej pory nie mozemy narzekac. a oni sami dali nam najnizsze OC.
Mam sprawe zwiazane z OC. Dwa dni temu kupilem samochod. OC jest wazne do polowy lutego 2009. Czy nie bedzie zadnych problemow jezeli bede z niego korzystal. Chce wykupic ubezpieczenie po nowym roku dzieki czemu bedzie ono mniejsze. Auto bedzie caly czas w garazu i nikt nim nie bedzie jezdzil.
Korzysta ktoś z MiniCasco? Czy w razie kradzieży oddają całość bez żadnych udziałów własnych i w ogóle?