MiG wiem że Chip jest dobry na wszystko i na mapę rozruchu i na zajawke z jazdy :) ale kosztuje troszkę :(
Printable View
MiG wiem że Chip jest dobry na wszystko i na mapę rozruchu i na zajawke z jazdy :) ale kosztuje troszkę :(
A co gdy są pompowtryski ?
W AHF korekta dawki pomogła, tam problem był, tu - w BKD w minimalnym stopniu też to występuje, tylko że tu nie ma pompy :D
U mnie ta wartość to 32768, czyli dużo mniej niż u Ciebie. Auto ma problemy z odpalaniem na ciepłym silniku (tzn. odpala i gaśnie po 1-2 sekundach). Ponadto VAG pokazuje mi 2 błędy:
- 17669 - Zawór N240 pompo-wtryskiwacza cylindra 1. Przekroczona górna granica regulacji.
- 17675 - Zawór N242 pompo-wtryskiwacza cylindra 3. Przekroczona górna granica regulacji.
Nie wiem czy jedno z drugim ma coś wspólnego, czy jak obniżę dawkę to błędy znikną? Troszkę się w tym pogubiłem...
Pozdrawiam
M@recki ty masz problem z pompowtryskiwaczami i dawka rozruchowa nie ma tu nic do rzeczy.
Myślisz, że to może być usterka sprzętowa (czyt. pompowtryski do wymiany) czy może regulacja coś tu może pomóc ? Byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki.
Pozdrawiam
Trzeba by poprzegladać jescze bloki wartości mierzonych 13 18 i 23. Trudno jednoznacznie stwierdzic moze byc usterka instalacji do pompek
Witam..
Jakie jest haslo zeby zmienic dawke rozruchu w zakladce silnik na vagu?
Bo te podane wczesniej a mianowicie 12233 nie dziala albo cos zle robie;/
W golfie IV znajomego na słabe odpalanie na ciepłym pomogło wyciągnięcie akumulatora na parę godzin. Komputer stracił pamięć i chyba to jakoś mapy rozruchowe też przestawiło. Ciekawe na jak długo ;p Jak na razie 3 miesiące jeździ bez problemu.
Odświeżę kotleta,
czy ktoś na Podkarpaciu (najlepiej okolice Rzeszowa) jest w stanie mi pomóc w zwiększeniu dawki rozruchowej ?
lub zdiagnozowaniu innej przyczyny, która może powodować słabe odpalanie na ciepłym silniku