ja polecam sony ericssona c905 :)
Printable View
ja polecam sony ericssona c905 :)
Polecam Nokię E52.
Mam już ten model od kilku miesięcy.
+
- bateria
- Symbian
- GPS
- WLAN
- szybki dostęp do maila
- charakter biznesowy
-
- wadliwe oprogramowanie
- obudowa delikatna
Reasumując, telefon dla ludzi dorosłych, nie dla dzieci:)
Propounje ci cos z tel HTC/SPV
za te kase kupisz juz jakis w miare nowy model
zapewne bedzie mial wszystko co oczekujesz
a ze jest na windowsie mozna mapy aktualizowac samodzielnie a nie placic jak to jest w nokii czy se :P
A ja ze swojej strony mogę polecić N97 mini. Swoją kupiłem nówkę za 800 zł tyle że bez Polaka. Z duma mogę stwierdzić, że nie wykorzystuje jej w 50 %. Bateria trzyma około 3 dni przy rzadkim używaniu do rozmów. Ale jeśli szukał byś zabawki to N97 na pewno takową jest.
ja mam do sprzedania hero :]
fachowo i bez *******et, dziekowac :D ogolnie to wi-fi, qwerty tez by dobre bylo, symbian albo android, olac aparat, od zdjec sa cyfrowki, zastanawialem sie nad e71/72, moze dozbieram troche kasy, napewno nie dotyk, chyba ze taki jak w iphonie (pojemnosciowy z tego co sie nie myle)
no E72 to już bajer :D
netes ja mam styczność na codzień z telefonami więc, jeżeli chodzi o E52, to pierwszy rzut, który dostaliśmy, to wszystkie trafiły do serwisu po sprzedaży - jakieś 2 tygodnie były u klientów, wracały najczęściej z tym, że się resetują albo na ekranie jest dyskoteka, niektórzy mieli też powyginane telefony itd :/ przypał. Trafiały do serwisu, tam leżały z miesiąc albo lepiej i trafiały z nową płytą główną (ale nie całkowicie nowe, tylko wymieniona płyta) znów do klienta. Teraz mamy jeden przypadek, że telefon po wymianie płyty głównej, nadaje się na złom i klient otrzyma nowy telefon z tytułu niezgodności z umową. Więcej info przybliży może to:
Cytuj:
Cytat z ipmarf-forum.pl
Witam serdecznie.
Znajomy uchylił mi rąbka tajemnicy na temat powszechnie już omawianego problemu z E52. Nokia Care już od dawna wie o problemach z tą Nokią, jest świadoma problemów i jedynie polityka firmy każe wszystkim milczeć.
Problem jest doskonale znany i dotyczy... procesora! :!:
Aktualnie są 3 wersje płyt głównych do E52. Tylko te oznaczone XXXXXXXX2XXXXXX wyłącznie z pierwszej serii posiadają wadę. Mogą być nadal sprzedawane bo wszystko zależy od opróżniania magazynów dostawców. Procesor nieprawidłowo współpracuje z pamięcią, gubi rozkazy itd. Partia procesorów ma wadę dość niepowtarzalną. Dlatego tak różne objawy w E52! Niestety obecnie nie da się tego naprawić zmianą softu na nowszy. Nokia cały czas próbowała zaradzić ale bezskutecznie dlatego tak długo brakowało oficjalnego przyznania się. Aktualna wersja z 30.11 nr: 022.009 nie naprawia tego problemu. Ma głównie za zadanie fixowanie pathowania metoda Helloox 2.xx itp. Nie instalujcie jej w tym celu. Większość zmian to mydlenie oczu i zachęta do… zablokowania sobie możliwości.... . Obecnie jedyna możliwość naprawy to wymiana płyty głównej :!: Telefon na gwarancji jedzie do Wa-wy na 2 tygodnie. Otrzymuje płytę z nr XXXXXXXX3XXXXXX. Znajomy miał nawet specjalne szkolenie i zalecenia do obsługi klientów z tą wadą E52
Nie ma co się oszukiwać oddawajcie Foniki do serwisu i będzie dobrze. Nie dajcie się nabrac na nowe wgranie softu z dnia na dzień bo po kilku godzinach lub dniach będzie to samo.
Dzisiaj oddałem swoją E52 do serwisu po wymianie płyty ma być lepiej.
Zobaczymy.
E52 z nowej serii ma już poprawiony głośnik, soft bo to były felerne punkty we wczesnych modelach. Osobiście polecam E52 sam zamieniłam z E75 !!! (E75 ten telefon to porażka !!! -ale ładnie wygląda)
ja mam e75 i rzeczywisice troche zawodzi.
chyba go oddam do serwisu, moze cos naprawia.
A czy wiecie czy sa inne telefony poza Iphonem 3GS, ktore maja magnetyczny kompas?