WITAM!!
Czy znacie może kogoś z okolic Płocka lub Włocławka kto poleruje felgi aluminiowe???
Printable View
WITAM!!
Czy znacie może kogoś z okolic Płocka lub Włocławka kto poleruje felgi aluminiowe???
Pytanie z innej beczki, aczkolwiek odnośnie polerowania felg: czy każde felgi da się zrobić na lustro? Czy felga może być zrobiona z jakiegoś stopu, który nie będzie chciał się temu poddać? Jestem laikiem, dlatego też pytam.
Z tego co się orientuje to chyba każde aluminiowe felgi wypolerujesz, jedynie zależne od stopu będzie jakość polerki. Tz. jedne zrobisz na idealne lustro, które się będzie mega świecić, inne będą ładnie wyglądać choć z mniejszym połyskiem
Tu filmik z mojego polerowania, felgi jakoś już wyglądają ale potrzebują dużo poprawek :)
http://www.youtube.com/watch?v=SVKGv...8aAUAAAAAAAAAA
Ok, dzięki za informacje, w takim razie będę próbować swoich sił, do wiosny jeszcze chwila :)
no Koster to konkret robote zrobił ;p widziałem przed polerowaniem i felgi w stanie -3;p
r-r, życzę wytrwałości, ręczne polerowanie to mordęga ;)
Ja robiłem tak: Scansol > Papier wodny od gradacji 120 do 2500 (po kolei każda gradacja) > Pasta Auto MAX.
polecam automax'a, tak jak pisze Koster. Chyba najlepsza względem jakość/cena.
Dobór papierów w sumie tak na prawdę zależy od stanu felgi.
Im bardziej zjechana tym od niższej gradacji zaczynamy zabawę.
Myślę Koster, że 120 to do objechania rantów na równo.
Na gładkie ramiona to dorzucenie sobie setki dodatkowych 'muśnięć' drobniejszymi papierami :)
Felgi nie mają żadnych uszkodzeń, żadnych głębokich rys, czy też innych uszkodzeń. Jeździłem na nich od nowości tylko kilka miesięcy. Niedługo zaczynam zabawę.
Jeszcze w kwestii technicznej: jaką wydajność ma Scansol? Chcę go zamówić, ale nie wiem jak duże opakowanie potrzebuję.