Jaki model licznika będzie pasować
Witam, wiem że już parę zapytań w tym temacie było ale nie byłem pewny czy mam się przypisać do któregoś wątku więc założyłem nowy temat, mam do wymiany licznik gdyż przestał działać audi a3 8p 1.6 MPI 102km 2009, obecny licznik ma nr 8P0 920 902 i niestety ciężko dostać licznik o tych samych nr i czy muszą być te same nr czy inny również będzie pasować bo jak tak to jakiego mam szukać. Dodam że elektryk twierdzi że muszą być identyczne numery a czytając wątki na forum wychodzi że nie do końca.
Licznik - nie dziala, nie wyświetla
W A3 2011r. 2.0CR CFFB
NiE DZiAŁA cały licznik ( 8P0 920 932 N )
oprócz sprawnie dzialających wszystkich kontrolek.
Odpala, jeździ.
Ktoś miał taki kłopot ?
A3 8p błędy 00447 i 00532 oraz nie działający licznik
I mnie dopadła ta przypadłość , auto stało 2 dni i dzisiaj odpalam a tu żaden zegar nie działa , na FIS-ie ciemno jedynie parę kontrolek się świeci i po odpaleniu auta nie gasną są to EPC,poduszka,pasy,ręczny,ABS i wspomaganie. Po uruchomieniu silnika napięcie na klemach wynosi 14.1 V i jest stabilne. Niby silnik pracuje ,światła są (brak tylko podświetlenia zegarów) czy można jakoś doturlać się te 20-40 km do jakiegoś elektryka? oczywiście jak znajdę kogoś w okolicach Oławy lub Wrocław (możecie kogoś polecić? - zostawiam auto i odbieram zrobione,sprawdzone nie mam teraz czasy na zabawy z licznikiem) . Po pokopaniu internetu widzę że chyba zegary mi padły tym bardziej że od długiego czasu miałem problem z kontrolką wspomagania która jarzyła mi się po wyjęciu kluczyka i tak jeździłem. Teraz gdy wyjmę kluczyk ze stacyjki przez chwilę świecą mi się te kontrolki wymienione wyżej.
Po dwóch dniach stania na słoneczku wszystko wróciło do normy- czyżby wilgoć na wtyczce była powodem tej awarii ? Na razie włożyłem 2 pochłaniacze wilgoci i gdy tylko czas pozwoli zabiorę się do konserwacji tego połączenia.