:)
Jezeli nie znasz zbytnio niemieckiego to lepiej sie nie bierz za tlumaczenia...
Printable View
można mnie ubić, ale szukałem na forum w szukaj i o tej firmie nie za wiele znalazłem...
więc dlatego wspomniałem o tym tłumaczeniu...
firmę z netu znam i tę stronę przeglądałem wiele razy ale nie za wiele z niej dla nie wynikało, wszystko tam jest dla golfa R32 (IV i V)
więc jak się ma 2.0TFSI i nie ma tego na stronie więc ochoczo podjąłem temat o DSG jak pojawił się ktoś konkretny na forum, który ma kontakt z tą firmą na oczy, dla mnie to ważne...
tym bardziej wie z autopsji i gadek o co biega...
jakby było coś wiadomo więcej liczę na podzielenie się wiedzą
z tego co załapałem nie byłoby zmiany z 6 biegów na 7 biegów
tylko muszę wymienić sprzęgiełka i program... dla wyższych Nm
czy dobrze łapie...
faktycznie muszę do nich napisać co mogą na mój temat zdziałać...
cena i elitarność przróbek wymaga mocnego zastanowanienia i przemyśleń i nakładów i oszczędzania
dziękuję za pomoc, jakby coś ktoś wiedział więcej o modach przy 2.0TFSI i modach przy DSG niech dalej dokleja posty:thumbright:
Prosze trafil sie nam Seat Leon z silnikiem TFSI 200ps BWA
Oto jego mozliwosci na ukladzie wydechowym MG Motorsport i naszym programie
http://www.compsport.pl/net/wykresy/Leon_tfsi.jpg
na serii miezrzylismy samochod tylko z ukladem wydechowym. pierwszy pomiar 228 a drugi 223. Widac i czuc rozniced po ukladzie wydechowym. Normalnie w tych samochodach na serii z seryjnym wydechem wychodzi kolo 210-213ps.
W przyszlym tygodniu pokazemy wykres silnika BWJ (blizniaczego BHZ) z tymi samymi modami ;-)
http://www.compsport.pl/net/wykresy/Cupra_BWJ.jpg
Samochod to Seat Leon II Cupra z silnikiem BWJ
Modyfikacje to:
1.Uklad wydechowy MG Motorsport na dwoch tlumikach i sportowym katalizatorze.
2.Modyfikacja oprogramowania CompSport
Samochod posiada jeszcze pewne rezerwy ktore bedziemy w stanie wykorzystac po zamontowaniu ori coolera z S3 ktory rozni te dwa silniki
ja nie mam pytan:D
mod: po co cytowac post bezposrednio pod nim ?? to nie odpowiedz na maila
A czy byłaby możliwość zobaczyć wykres seryjnej Cupry R ??