dlatego uwazam ze plyte nejlepiej zrobic metalowa... u mnie taka wlasnie bedzie zrobiona bo auto mi stoi z braku czesci i w miedzy czesie bedzie robiona plyta alu po calosci... zapodam djecia po robocie :wink:
Printable View
dlatego uwazam ze plyte nejlepiej zrobic metalowa... u mnie taka wlasnie bedzie zrobiona bo auto mi stoi z braku czesci i w miedzy czesie bedzie robiona plyta alu po calosci... zapodam djecia po robocie :wink:
niestety trafiam do grona pechowców którym nawala klima.... w tygodniu podjade sprawdzić co jest grane, bo mi zaczyna leciec cieple powietrze na LOW... i w sumie w ogole nie czuc ze ta klima dziala jak sie zrobi cieplej..byc moze juz plyn sie konczy, bo po kupnie tego nie sprawdzalem. mam nadzieje ze to nic groznego czyt. kosztowanego... i ze wymiana plynu i ogolny przeglad pomoze :|
mozesz podac koszta takiej zabawy?? oraz gdzie robisz??Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mach
zgodnie z rozmowa na gg opisze wszystko po skonczonej robocie rowniesz szacunkowe koszty... byc moze postaram sie zrobic jakis szablon zeby mozna bylo powielac latwo to rozwiazanie :wink:Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DTM
Lato zbliza sie duzymi krokami a u mnie klima odmowila posluszenstwa.
Diagnoza fachowcow: sprezarka nadaje sie do utylizacji :(
A wiec poszukuje nowej sprezarki SD7V16, kolesie w warsztacie powiedzieli mi ze regenorana bedzie kosztowac ok 800pln (udzelaja na nia wtedy gwarancji). Na allegro znalazlem kilka ofert za nieco mniejsza kwote ale tu raczej nie mam pewnosci ze stan takiego kompresora nie bedzie gorszy niz mojego. Interes moze sie wiec okazac kiepski...
Co proponujecie w tej sytuacji: kupic drozej ale za to z (w miare) pewnego zrodla czy szukac taniej na allegro, szrotach itp. Czy da sie sprawdzic (bez montowania) czy taka sprezarka jest sprawna co by nie miec niemilej niespodzianki po zakupie? Kolesie z warsztatu powiedzieli ze nawet sprawny kompresor po wymontowaniu w wyniku nieprawidlowego przechowywania moze sie zepsuc..
Czekam na wasze komentarze.
Poki co upalom sie nie daje, wyjezdzam do Szwecji ale w lipcu trzeba bedzie klime naprawic.
ja mialem juz mala przygode ze sprezarka, jak juz bedziesz mial brac jakas uzywke lub cos podobnego, najlepiej nie patrz na symbol, symbol postaw na 2miejcu:) najlepiej jakbys przylozyl dwie sprezarki obok siebie:) bo ja mialem jedna sprezarke wlasnie ze srota bylo dobra sztuka ale okazala sie inna niz mialem ja wsadzona tzn. byla krotsza od mojej o 3-5mm przez co pasek PK mi ocieral o cos co = zerwaniem go...doszli do tego co bylo przyczyna zerwania dopiero na innym warsztacie, i wtedy zawiodlem sie na ASO bo wsadzili i dkladnie nie sprawdzili:(
mi tez kolesie powiedzieli ze sprezarka padla- nawet chcieli wymieniac za jedyne 700zl
sam poszukalem przyczyny i sie okazolo ze przy silniczku przy nagrzewnicy bylo rozlaczone- tamet poruszony na poczatku oraz ze mi za mocno nabili klime- jak upuscilem gazu chlodzi ze az milo
W moim przpadku to niestety jednak sprezarka. I obawiam sie ze najwiekszym wyzwaniem bedzie znalezienie sprawengo kompresora w dobrej (czyt. niskiej) cenie ;)
macfisto, ua - a kto tak stwierdzil ktorym mechanik?
A 'nowa' sprezarka gdzies z 200-500zl
Sadze ze to nie problem z jej znalezieniem
bylem w "aldi" (taki jeden warsztat w belchatowie, to dla tych spoza naszej wioski: www.aldi.net.pl), i tam mi zapodali taka diagnoze.Cytuj:
Oryginalnie napisane przez (A)rturo
ja tez mysle ze nie problem znalezc cos w takiej cenie ale tylko zeby jej stan byl odpowiedni.. tego juz nie jestem taki pewien :(Cytuj:
Oryginalnie napisane przez (A)rturo