Ale poza ramka (nie panelem!) jest to samo
Printable View
Ale poza ramka (nie panelem!) jest to samo
A powiedzcie mi, czy przyciski ze stelaża 1DIN'owego bez problemu pasują do tego 2DIN'owego?
delete....xxx
Nikt nie pomoże?Cytuj:
A powiedzcie mi, czy przyciski ze stelaża 1DIN'owego bez problemu pasują do tego 2DIN'owego?
Chciałbym zamówić ten kosz.
Pewnie nikt nie kwapi się z pomocą, jak Ty nie kwapisz się z szukaniem..
nie, nie pasują..
Dziękuję kolego.
Niestety wyszukiwarka mi nie pomogła.
ktos tu z kogos robi debila
w temacie w ktorym sam pytales wszystko podane :
http://www.a3-club.net/forum/showthr...highlight=2din
jeden z wielu
w warsztacie opis dokladny wymiany :
http://www.a3-club.net/forum/showthr...269#post633269
w nim link, tam po raz nty wszystkie numery czesci i rownice :
http://forums.fourtitude.com/showthread.php?2717253
Witam jak w temacie nie moge wyjąc płyty z tej nawigacji
wciskam przycisk służący do tego i nic :(
Audi Navigator Plus
http://img46.imageshack.us/img46/9196/065ny.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Masz tak od kupienia auta czy po prostu w pewnym momencie sie tak stalo?
Da sie zakodowac RNS tak ze nie da sie wyciagnac plyty, musialbys sprawdzic kodowanie.
Kupiłem auto 3miesiace temu teraz dopiero chciałem wyjąć płytę i się nie da a jak sprawdzić to kodowanie, przejrzalem całe menu radia i nic nie znalazłem
Jedynie kablem.
Czyli pierw spróbować podłączyć pod komputer i zobaczymy co pokaze tak ?
Tak, ktorys kanal w adaptacji za to odpowiada - nie pamietam juz ktory.
czas pokaze.
1:39 wiesz jak jest, tu jest Polska %%%% :)
Ale to chyba byla ironia do poprzednika :)
czy w trybie serwisowym można na stałe zapisać wartości np:
Audio/Tuner > Radio testmenu3 > Equalizing change na odpowiadającą nam wartość ?
Witam, czy jeśli A3 z 2009r. Ma rns-e a nie ma płetwy na dachu, to czy navi będzie działać?
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
a skad my mam wiedziec, czy dokladajacy navi dolozyl antene gps na magnes? w sumie musialby byc idota gdyby tego nie zrobil... ale to nie zmienia faktu, ze wrozki szukasz.
wyjmij navi, zobacz czy niebieska wtyczka podpieta, to bedziesz wiedzial.
Hej. Ja miałem to samo. Płyty również mi nie czytało. Płyta po prostu spadła/zjechała z mechanizmu wciągającego. Ja ten mechanizm miałem uszkodzony - ani płyta nie wyjeżdzała, a jak chciałem włożyć to wjeżdzała do połowy. Penseta - latarka - i bez problemu złapiesz płytę i wyciągniesz. Ale to problem mechaniczny, może masz tak jak koledzy pisali wcześniej, kwestia kodowania.
Witam.
Dzisiaj zauważyłem u siebie podczas jazdy, że zmienia się siła podświetlenia w RNS-E (model jednokolorowy czerwony)
Jak wjadę w cień to podświetlenie jest intensywniejsze, a jak zaświeci słońce to podświetlenie słabnie. Macie tak samo u siebie czy coś jednak jest u mnie nie tak?
Całe zegary reagują na światło , przynajmniej u mnie
tak kazde rns-e i lepsze aftermarket ma takafunkcje, ekran jest jak to sie mowi swiatloczuly
Witam, możecie mi tak "na oko" powiedzieć która jest to wersja RNS-E?
https://lh6.googleusercontent.com/-F...0/DSC00056.JPG
ver 192
- - - Aktualizacja postu - - -
ta fotka poprawiona pod wzgledem kolorow, zeby pewnie wygladalo na wyswietlacz ledowy.
A orientujesz się od jakiego roku była wstawiana RNS-E 193?
W takim razie RNS-E 192 jaką pojemność kart akceptuje?
od 2010.
4 lub 8gb, bylo w tym temacie.
dodam to co też było ale lepiej napisać niż nie :P
192 obsługuje tylko zwykłe SD, a nie SDHC!
Dzięki, wczoraj właśnie udało mi się to doczytać :))
Wysłane z mojego GT-I9300
czy ktos na terenie Wawy dysponuje mapa do RNS-E na 2013. Chciałbym sprawdzic czy wszytsko w porzadku, bo mojej plyty z 2013 nie rozpoznaje jako NAVIGATION MEDIA :/
Bez problemu działa mi 2012 a nowa już nie. HELP!:cry:
A masz oryginalne plyty czy nagrywane?
przeczyść też laser...
Moje A3 podczas kupna miała w napędzie DVD 1 (EAST) z roku 2009. Trochę poszukałem, i nagrałem sobie na płytę DVD 2 (WEST) z roku 2013. Radio mi tego nie czyta. Próbowałem wszystkich możliwości z poradników, no i niestety. Czy teraz muszę włożyć DVD 1 z jakiegoś roku, żeby to się "zaktualizowało"? SW mam 650, więc chyba najnowsze...
A 2013 masz juz "kopie bezpieczenstwa", tak?
Ja mam 2013 samoróbkę tak jakby, i nie chce działać.
Nie kazda nagrywarka tez jest w stanie nagrac plyte tak zeby RNS-E ja czytalo jako plyte z mapa a nie jako plyte z danymi.
W domu probowalem nagrywac przy pomocy nagrywarek ASUS i NEC lecz niestety RNS-E nie lykalo nagranej nimi plyty dopiero po nagraniu plyt nagrywarka Lite-ON bylo ok.
Prawdopodobnie coś źle nagrywam, bo nie wierzę, że winny jest laser, a w dodatku nie mam jak wyciągnąć radia.
Moja nagrywarka to ATAPI iHAS124.
Z tego co pamietam bardzo wazne bylo to aby ustawic parametr BookType na DVD-ROM, ja nagrywalem to korzystajac z ImgBurn.
I dlatego chce sprawdzic u siebie czyjas dzialajaca kopie bezpieczenstwa. Jak ktos z Wawy ma to prosba na priv o info. Podjade w tygodniu.
na niej nie nagrasz
te nagrywarki są sprawdzone
[Asus]
DRW-1814BLT // [FW: 1.14]
[Pioneer]
DVR 108 DB | FW: PioData DVR-108DX FW118EU
109
110 | Firmware: 1.39
111D | Firmware: 1.29 seems crucial
112D | Firmware: 1.09
112BK | Firmware: 112L
115
115D
116D
DVR-A09XLB | Firmware: 1.59
212D | Firmware: 1.21
DVR-216D | (FW: 1.09)
DVR-216DBK | (FW: 1.09)
DVR-216L | (FW: 1.09)
[LITE-ON]
LH-20A1L | FW: BL06
DH20A3S
[Plextor]
PX-880SA
PX-L890SA
[MATSHITA]
BD-CMB UJ-120 | FW: 1.00
[Optiarc]
AD-5680H | FW: 3AHB
Panowie nie mogę otworzyć syreną aby dostać się do płyty. Tak jakby przycisk otwierania w ogóle nie reagował. Czy jest na to jakiś inny sposób???
syrena? zawsze mozna probowac rozebrac, ale nie pamietam czy jest latwy dostep.
Hehe mialo byc screena, wywietlacza.
Czarek wiesz jak go otworzyc??
Zdjac gorna obudowe, ale nie chce wrozyc... nie pamietam czy da sie wyjac cd. Moze ktos sie wypowie.
Czarek rozkrecilem te obudowie i ukazał mi się czytnik oraz folią plastikowa na nim.
Ale nadal tedy nie da rady uruchomić wysuwu płyty oraz screena
mnie najbardziej wkurza, że w mojej S3 po lifcie jest gniazdo AUX i jak podłączam Galaxy S2 albo ipod to dziadostwo nie działa