Elektryczny Normalnie, wlasnie nie pamiętam gdzie był podłączony czy w Kolektor czy w przewód idący od intercoolera do pommy wtryskowej , ale boje się,że umarł : (
Printable View
Elektryczny Normalnie, wlasnie nie pamiętam gdzie był podłączony czy w Kolektor czy w przewód idący od intercoolera do pommy wtryskowej , ale boje się,że umarł : (
najpierw zrób to ;]
może być też tak że wężyk pękł i nie dochodzi do niego ciśnienie , albo zapchany wężyk jest i tez nie puszcza ciśnienia , przejrzyj wężyk idący od początku do sensora doładowania.
- - - Aktualizacja postu - - -
ale jak zgasło też podświetlenie to możliwe że umarł.
Jak map sensor jest nie podłączony do wskaźnika to wtedy mruga podświetlenie na wskaźniku, a u Ciebie nawet nic nie mrugnie ?
wskaźnik AG masz ?
No Nic Nie dzierga ani na zapłonie,ani na zapalonym silnikuu Sprawdziłem bezpieczniki wszystkie sprawne więc to nie tego wina i leży pewnie gdzieś głębiej.. nie ma podświetlenia nawet na moment,wskazówka tak jak była na zero tak dalej się trzyma nie unosi sie nie spada Kompletnie nic się nie dzieje Jakby umarł ; (( Wskaźnik AG czyli ?
AG czyli auto gauge :)
Wymontuj wskaźnik i spróbuj go podłączyć na krótko czyli czerwony plus czarny minus.
Aaaaa Nie ogarnąłem Skrótu:D Hah no jasne,że mam mam:) mówisz wymontować go i nawet na szybkości na Aku sobie zobaczyc:)?
dokładnie tak:) w ten sposób zobaczysz jak zadziała na krótko, to gdzieś w kablach w samochodzie coś się stało.
Jak nie zadziała to pewnie coś ze wskaźnikiem:(
Podejme próbe działań ; d Ale to dopiero w Piątek z rana jutro praca do późna Autko stoi w garażu także jestem ograniczony czasowo,ale w piątek z tym powalczę więc Dam znać jak postępy w Modyfikacjach:D ( Oby nie umarł ) : ((
Jak to piknięcie wyłączyć przy starcie zegara?
ale po co szukać, czytać (przypadkiem mozna by sie czegoś jeszcze nauczyć)lepiej iść na łatwizne i mieć podane na tacy i tłuc kolejne posty i kolejne strony tematu, a co tam. sorry za OT ale co jakiś czas irytuje mnie takie lenistwo
witam mam problem z łądowaniem turbo na podcisninu jest -0,7 natomiast na max bucie jest max 0,4b co moze byc przyczyna tak niskiego doładowania obstawiam ze n75 da sie go jakos sprawdzic
dodam jeszcze ze jada na 4 przy max gazie dołądowanie wogóle nie spada nawet przy samej odcince utrzymuje cały czas 0,4b
to raczej tryb awaryjny skoro ładuje równo 0,4 i trzyma do końca ?
te 0,4b trzyma do końca ale podpinalem kompa wczoraj i żadnych błędów
(a gdzie wogóle mozna sprawdzic czy jest w trybie awaryjnym)
W AGU to tylko po doładowaniu widać, ewentualnie widać po logach. Zrób log z kanału razem 002 i 025 i wszystko sie wyjaśni.
Witam, zakupiłem sobie cyfrowy wskaźnik doładowania, taki jak ten:
http://www.ebay.com/itm/1X-DRAGON-2-...-/191163539300
tyle że wyskalowany w barach, no i czerwony.
Pytanie - gdzie się wpiąć, żeby zegar włączał się po przekręceniu zapłonu, zakładając, że wskaźnik będzie zamontowany we wnęce "na cb" po lewej stronie kierownicy? W miarę mozliwości z jak najmniejszą ingerencją w plastiki:p
Z góry dzięki;)
Proponuje kostkę włącznika świateł
A ja proponuję podpiąć się dokładnie pod regulację intensywności strumienia światła, będzie się ładnie ściemniać wraz z całą konsolą :P
tylko czy wskaźnik będzie działał poprawnie jak będzie "ściemniony", tam nie ma osobnego zasilania dla podświetlenia i wskaźnika ... Niestety:) Taka tania zabawka:) A pod tą płytkę z przekaźnikami gdzieś nie da rady? :P
Proponuję podpiąć się w zacisk 75X . Znajdziesz go pod przekaźnikami http://images42.fotosik.pl/125/1556377969702c68.jpg .Kluczyk ''10'' ,końcówka oczkowa na przewód plus jakiś mały bezpiecznik po drodze .
Siemka, odkopię kotleta. Ma ktoś może jeszcze gdzieś ten manual jak zamontować boosta w TDI ? Bo poprzednie linki niestety ale uciekły w zaświaty.
Koledzy chce zamontowac sobie wskaznik doladowania TURBO i teraz pytanko gdzie z tych zaznaczonych moge sie wpiąc zeby dobrze wskazywał ?:))
http://images70.fotosik.pl/233/1067360525011d9fmed.jpg
1. to wąż od icka do dolotu :) więc tam musisz się wpiąć.
2. to wężyk od podciśnienia który steruje klapą gaszącą :)
3. to wężyk z podciśnieniem które steruje otwieraniem i zamykaniem zaworu EGR.
Panowie tez muszę usmażyć kotleta.
Mam Auto Gaugana ( leżał parę lat i przyszedł na niego czas).
Przy pierwszej próbie montażu, źle połączyłem go ponieważ, nie pod stały prąd. Problem był taki, że po zakodowaniu pika na 2bary po zgaszeniu i zapaleniu ponownie ustawienia się kasowały... za każdym razem... i pik standardowo wracał do ustawienia 1,5bara.
Wczoraj gdy znowu wróciłem do tematu podłączyłem gdzieś przy bezpiecznikach pod stały prąd. Zmiana wartości piku na 2bary zakodowana już na stałe, ALE zaczęły mi wariować ledy . Przy wyjętym kluczyku i zamkniętych drzwiach żarzył się ledy.. Gdy odpiłem gaugana wszystko jest OK. Czyli coś s*******iłem przy szukaniu stałego prądu.
Gdzie w 8P wpiąć się najlepiej w stały prąd ? Może w regulację natężenia światła deski rozdzielczej tak jak ktoś wspomniał i wtedy nawet gaugan bd się subtelniej świecił jak przyciszę ??
I druga sprawa czy da się całkowicie pozbyć alarmu z tego dziadostwa ? Straaaasznie,ale to strasznie mnie denerwuje jego pikanie przy odpalaniu auta...
I najciekawsze użyłem już trzech rodzai taśm samo przylepnych i żadna nie chce utrzymać gaugana na tej z****nej desce... masakra !! ( montuje obok lewego nawiewu kierowcy).
(wiem, że to dział 8L , ale 8P nie znalazłem)
Co do taśmy, wypróbuj jakiegoś patexa, powinien dać radę :).
Ja mam na taśmę i trzyma cały czas. Niestety nie powiem Ci jaka to firma bo miałem ją w garażu dłuższy czas już bez opakowania. Spróbuj taśmę Tesa. Bawiłem się nią i mocniejszej jeszcze nie widziałem.
Wyłączyć dźwięk też na pewno da radę. Mnie też to denerwowało i mi kumpel elektryk tak podłączył, że jest cisza. Zegar STRI ale pewnie w Autogage też jest to możliwe.
Próbował ktoś zrobić króciec w EGRze ? Chodzi mi o TDI
ten sie nada? http://allegro.pl/dysza-wkretka-kole...684571085.html
Wiercił ktoś bez odkrecania kolektora ssacego ?
1. Zdejmujesz opaskę przy egr i ściągasz wąż gumowy
2. Odkręcasz 3 śruby i ściągasz egr z kolektora
3. Wciskasz szmatę w kolektor tak żeby móc ją później wyjąć i żeby opiłki nie mogły dostać się do runnerów i cylindrów
4. Wiercisz otwór w kolektorze pomiędzy miejscem montażu egr a szmatą
5. Gwintujesz otwór tak by móc wkręcić krócieć
6. Odkurzaczem usuwasz wiórki i opiłki ze środka kolektora i wyciągasz delikatnie szmatę
7. Wkręcasz krócieć, ja to robiłem z dodatkiem kleju do śrub w celu uszczelnienia
8. Montujesz egr na kolektorze
9. zakładasz wąż gumowy na egr i ściskasz opaskę
Zawsze istnieje jakieś tam ryzyko że jakieś mogą dostać się do cylindra więc żeby mieć 100% pewności bez ściągania kolektora można wykonać tę operację na ostatnim plastikowym wężu przed kolektorem ssącym.
Chłopaki, a gdzie kupię taki króciec?
Hej a ja mam inne pytanie jakie zegary kupić najlepiej jaka firma ? Auto Gauge dobre są ?, widziałem tez w Juli zegary ktoś montował ? sprawdzają się? i gdzie jak coś wpiąć w 1,8 APY boosta ?
kilku znajomych ma AUTO GAUGE i sobie chwalą
montaż masz tu
http://www.a3-club.net/forum/showthr...t-amp-temp-oil
mhm bo jest kilka rodzaji tych zegarów smoke i WARNING i INDIGLO i SM PEAK i wiem ze smoke to koło 100zł warning 150zł indigol 80zł a peak 350zł ale czym to się różni tylko tymi lampami czy dokładnością tez i cena ?
wszystko na stronie
http://www.autogauge.pl/
siema dla wszystkich którzy nie chca miec zegarów analogowych ;) http://racediagnostics.com/shop/prod...ogrp9mbe7l8h54 moze było może nie, urzadzenie mierzy EGT, BOOST, AFR, temp. OLEju, 0-100 km/h, przeciażenia do tego montujemy go w kratke nawiewu nie wiem czy wystarczy obrócic ekran ponieważ ekran na foto jest do anglików, pozdro