To tylko jeden kabelek z lusterka wstecznego z pinu nr 3 do nowego borda z symbolem K - wtyczka B pin 1, i wszystko będzie chodziło jak fabryka dała? Poza tym, żadnych zmian nie trzeba?
- - - Aktualizacja postu - - -
Podpowie mi ktoś.
To tylko jeden kabelek z lusterka wstecznego z pinu nr 3 do nowego borda z symbolem K - wtyczka B pin 1, i wszystko będzie chodziło jak fabryka dała? Poza tym, żadnych zmian nie trzeba?
- - - Aktualizacja postu - - -
Podpowie mi ktoś.
Teraz załapałem że ty chcesz tylko borda wymienić a lusterko stare pod sensor swiatła zostawić. Jesli tak to na nowym bordzie bedzie działało jak na starym ale z wstecznym nic nie zrobisz, przełozenie pinów nic ci nie da bo to lusterko inaczej jest sterowane.
Więc najlepiej jak chcesz miec normalne lusterko fotochrom to najlepiej podmienic na te pod czujnik deszczu
Kurcze jeszcze raz bo zgłupiałem. Oczywiście forum przeczytałem od dechy do dechy dwa razy.
Mam fabrycznie lusterko wewnętrzne oryginalne fotochromatyczne, które nie jest wyposażone w czujnik deszczu. (2004 rok prod.) I moje pytanie jest czy jeżeli swojego borda zmienię na symbol borda z symbolem K, bo chciałbym mieć doświetlanie halogenami, to czy lusterko fotochrom będzie sprawnie działało - automatycznie ściemniało się. Bo napisane na tym forum jest, że należy jakichś przewód poprowadzić.
Golem1 , po twojej wypowiedzi rozumiem, że po wymianie borda lusterko będzie działało jak do tej pory, z tym, że jedynie po włączeniu wstecznego nie będzie się rozjaśniało. Dobrze kumam.
Dokładnie, zmiana borda niec ci nie da, będzie działało jak działało czyli bedzie sterowało funkcja CLH jak do tej pory.
Dzięki wreszcie jakaś konstruktywna odp. -krótko i na temat. Tylko nie wiem, dlaczego wcześniejsze posty wprowadziły mnie w błąd z tym wykonaniem modyfikacji, ale mniejsza z tym. Dzięki. Zaczynam poszukiwania Borda
Dla ostatniego upewnienia się. W lusterkach zewnętrznych też będzie działał mi fotochrom.
jeszcze raz dzięki.