-
a ja robie maszyna polerska firmy Makita pastami 3M plus powłoka ceramiczna,teflony i inne mozna wyrzucic do kubla
- - - Aktualizacja postu - - -
a ja robie maszyna polerska firmy Makita pastami 3M plus powłoka ceramiczna,teflony i inne mozna wyrzucic do kubla
-
fajnie, ale co to ma wspólnego z tematem ?
-
Nie wiem czy w dobrym temacie pisze, ale mam pytanie. Posiadam dziwny zaciek na przedniej szybie widoczny tylko od zewnatrz, od wew. strony nie widac go. Mylem juz przdnia szybe sporo razy i nie chce wogole zejsc. Macie pomysl skad jest i jak go usunac ?
Pozdr.
-
ja bym wpierw spróbował środka czyszczącego do szyb, np. Duragloss Nu Glass albo AutoGlym Car Glass Polish (nie są to płyny!)
korzystam z takowego przed nałożeniem środków z gatunku niewidzialnych wycieraczek :)
twarda strona gąbki typu TRICOLOR i jedziesz :D
-
dzieki, z tego co wyczytalem to moze byc po twardej wodzie i to Duragloss Nu Glass lub to Cquartz CeriGlass Kit powinno pomoc. Takze jak sie cieplej troche zrobi to zaczne dzialac :) pozdr.
ps. sorry za brak polskich liter, sila wyzsza :)
-
A ktoś zna dobry środek na polerkę kloszy? Mogę zaatakować fg400 na padzie z mikrofibry z DA a potem Megs UC na średnim?
-
2 Załącznik(i)
wszystko zależy w jakim masz stanie lampy
ja atakowałem pierw papierem a wykończyłem MEGUIARS Plast-X
MEGUIARS Plast-X jest naprawdę wydajny
maje lampy
Załącznik 12099Załącznik 12100
http://www.a3-club.net/forum/showthr...ighlight=lampy
-
Myslalem wlasnie nad plastX pytanie na jakim padzie? Robiles rotacja czy DA?
-
mam DA i tez robiłem w tym roku celem prze polerowania/odnowy i też było ok
a to ze zdjęcia robiłem na padzie do wykończenia (pomarańczowy) jakiś mięki tyle że wiertarką i wyszło mega zadowalająco
-
ja też polecam ten środek megsa :D dysponowałem tylko wiertarką i jakimś 'średnim' padem noname :D a też wyszło lustro ;) no i poszło na dwie lampy strasznie mało tego ;)