-
Generalnie brakuje mi tu przewodów do wpięcia w przetwornice. Musisz sie w takowe zaopatrzyć i podłaczyć przetwornice do zasilania zwykłych świateł (oczywiście trzeba bedzie pokombinować z kabelkami we wtyczce)
Silniczek i kierunek wiadomo gdzie podpiac :)
-
dzieki za info,
ale mam kolejne laickie pytanie:
czy te kabelki to są jakieś specjalne, czy może być kabel zwykły linka (jakaś srednica, odpowiednia izolacja i zakończony typowymi wsuwkami)?
i drugie:
po co są 2 przetwornice, co światła długie też na xenonkach?
-------------
co do pytania pierwszego to znalazłem
http://xenon-przetwornice.pl/images/...ahella2gen.jpg
czyli zwykłe kabelki tylko potrzebny jest "jakaś" kostka.
-
Tak, wychodzi na to że na długich też są xenony.
Do przetwornic są odpowiednie wtyczki (które powinieneś dostać wraz z lampami - nr. 1 na zdjęciu powyżej) natomiast kable doprowadzające napięcie do przetwornic nie muszą być (chyba) jakies "specjalistyczne", tylko wtyczka musi pasować :)
-
widziałem tylko raz takie lampy ale tamte chyba były na zwykła żarówke
ty to masz 8L b xenon jak komuś strzelisz długimi to bedzie ślepy jak kret przez godzine :P
-
Owieczko - to są ori xenonki wiec nie widze powodu dlaczego miałyby tak dramatycznie oślepiac :)
Sam sobie miałem takie kupić, ale wybór ostatecznie padł na polifty :)
-
dobra, to teraz ja zapytam. Niebawem chce zakupic lampy poliftowe. Moge kupic u mnie w miescie, w sklepie za 410zl komplet - zamienniki DEPO. Czy sa problemy czeste z zamiennikami?Z drugiej strony wiadomo ori to ori. Moglbym poszukac na aukcjach lamp, z tym ze jak kupie takie rozdzielone (kazda od kogos innego) to czy po zalozeniu nie beda sie od siebie roznic?
np. taka, co o niej sadzicie?
http://moto.allegro.pl/item945160104...a.html#gallery
dodatkowo na co zwrocic uwage przy zakupie?
-
ja kupiłem ostatnio tyc polift i dookoła dziurki w której siedzi żarówka postoju były skazy na tym niklu, na obu lampach, oczywiście towar odesłałem ale czy w każdych tak jest?
-
w wiekszości bo to zamienniki nie najwyższej jakości niestety...
-
czyli jednym słowem, lepiej wyrwać oryginalny zestaw niż zamiennik.
Dobra, a pytanie dalej na które odpowiedzi nie mam. Bo boje się kupić lamp w ten sposób, że każda od kogoś innego, ze względu na to że mogą się jakoś różnić od siebie - a może to co pisze to głupota i niczym się różnić nie będą?
-
Jeśli kupujesz z 2 różnych źródeł to wysoce prawdopodobne jest ze sie różnić będą (stopień zżółknięcia, rysy itp)
Najlepiej jest kupić 1 zestaw, niemniej nawet jeśli się różnią, to wystarczy rozkleić, umyć w środku, spolerować klosz z zewnątrz i powinny wyglądać jak nowe :)
W warsztacie masz temat odnośnie regeneracji i malowania lamp poliftowych.
Osobiście nie przykładałbym wielkiej wagi do tego, że w zamiennikach gdzieśtam obok żarówki jest jakaś skaza (chyba że na prawde bycza) tego nawet nie widać po założeniu, niemniej z jakością świecenia bywa bardzo różnie... Ja miałem kiedyś TYCe + HID, pojeździłem z 2 miesiące i zainwestowałem w ori xenon HELLA i dopiero teraz pełne zadowolenie :)
Jakby nie było - decyzja należy do ciebie.