na przód Zimmermann sport + ferodo premier , na tył Zimmermann gładki + ferodo premier
taki zestaw będzie bardzo dobry, jeśli nie mówimy o ATE, którego nie chcesz
wszystko zależy od budżetu
Printable View
na przód Zimmermann sport + ferodo premier , na tył Zimmermann gładki + ferodo premier
taki zestaw będzie bardzo dobry, jeśli nie mówimy o ATE, którego nie chcesz
wszystko zależy od budżetu
A ja sie doloncze tez do wątku z prośba jaka firma tarcza klocki zaciski płyn ? Jaki rozmiar przód tył ? Audi S3 1.8t quattro 210 K ( podobno podkrecona do 240 K ale nie 100% nie miałem okazji sprawdzić na hamowni) Dzieks
A ja miałbym pytanie co do tarcz Mikody, ma ktoś takie ? Użytkował ? Jak z trwałością i hamowaniem z większych prędkości ?
Parę lat pracy w hurtowni, a teraz prowadzę sklep motoryzacyjny, więc coś tam wiem. Moje opinie nie są oparte na jednorazowym zakupie z allegro :)
Mikoda bardzo przyzwoita firma w bardzo dobrej cenie, jak nie chcesz szaleć i wydawać nie wiadomo ile to polecam.
Bo tu w sumie chodzi o to, czy nadają się do dużych mocy ? Dobrze będą się spisywać przy MB w124 z 3.2 pod maską ?
Ja w swoim 1.8T miałem tarcze Mikody + klocki TRW i nie mogę powiedzieć złego słowa, ale MB to jednak inna kategoria wagowa. Zależy jak jeździsz, wiadomo z mikodą nie zahamujesz tak szybko jakbyś miał ATE ceramiczne.
No właśnie, głównie chodzi o to, aby ten "krążownik" zatrzymać, i to też z większych prędkości.. Więc chyba jednak lepiej zainwestować w ATE..
Też tak myślę. Co najmniej TRW.
To powiedz mi lukwilma czy to klocki TRW są tak masakrycznie twarde że nie mogę ich zedrzeć? Tarcza Mikoda GT ta nawierano-nacinana. Normalnie na tarczy już prawie nie widać nacięć a klocków jest z 80%, tak jak by tarcza sie bardziej ścierała. Mimo wszystko chyba zmienie cały zestaw.