wszystko sie da... wkońcu jesteśmy polakami ;)
Printable View
Witam
Mam taki problem. Zaparkowałem na zykłym parkingu samochód obok stał Ford Focus. Po przyjściu do auta okazało się że podczas cafania Fokus zahaczył o mój tylni prawy błotnik i sobie pojechał. Niestety nie zapisałem sobie numerów rejstracyjnych. Teraz po miesiącu znowu pojechałem na ten sam parking i zobaczyłem tego Fokusa. Okazało się że ma ewidentne ślady po moim aucie. Dodam, że nawet ma mój lakier. Zrobiłem zdjęcia wyszła, wyszła Pani i zapytała czego szukam przy jej aucie? Przedstawiłem jej sytuację oczywiście się wyparła... Moje pytanie może jest jakiś sposób żeby ją pociągnąć do odpowiedzialności? szkoda jest niewielka ale liczy się sam fakt!!
Proszę o pomoc
Miałem podobną sytuacje tylko ze akurat była kamera skierowana w strone mego auta.
Policja z tego co mi mówiła to są przypadki takie jak Twój, ze udaje się odnaleźć sprawce po lakierze.... Jesli byłeś przy tym fokusie i widzialeś ze są jeszcze ślady to powinieneś zadzwonić po policje i przedstawić sytuację a oni juz by sie tym zajęli..... A teraz kobieta auto naprawi i po frytkach :(
Mam takie pytanie odnośnie ubezpieczycieli. Brat miał stłuczkę peugeotem i koleś wjechał mu deliatnie w tył auta, zderzak jest delikatnie zniekształcony- ale bardzo nieznacznie, po zdjęciu okazało się jeszcze że dwa uchwyty mocujące zderzak na samym dole są pourywane i jeden górny jest nadpęknięty. Zgłoszone były dodatkowe oględziny i koleś powiedział że uszkodzone wewnętrzne uchwyty nie kwalifikują zderzaka do wymiany tylko do naprawy. Mają prawo kazac mi klei dwa uchwyty które są całkowicie urwane? Moim zdaniem zderzak powinien byc do wymiany gdyż plastiku się nie klei? Będę wdzięczny za porady :)
Właśnie auto jest w warsztacie i tam zdjęli ten zderzak i zgłosili dodatkowe oględziny, ale facet się uparł że nie da go do wymiany jedynie naprawa, kiedyś słyszałem o takiej zasadzie że jak zderzak pęknie to jest do wymiany prawda? :)
Jeżeli jest z OC sprawcy to powinni go bez gadania wymienić, ponieważ przed szkodą był cały i nie spawany, tylko Twój brat może się zdecydować na jego spawanie, Oni tego mu nie mogą narzucić.
Czyli zgłaszac kolejne dodatkowe oględziny czy odwoływac się? :)