Oryginalnie napisane przez
Lukasz8l
Witam
Jak wielu forumowiczów również posiadam problem z odpalaniem.Audi (1.9 tdi 90 km AGR) mam od 3 miesięcy i już od początku z tym walczyłem aż w końcu się poddałem i już nie wiedziałem co mam dalej robić :/ stosowałem wszystkie porady ale jak zawsze na nic. Do wymiany rozrządu pozostało mi ok 10 tyś km więc wolałem się za to zabrać wcześniej ale mniejsza z tym. Wszystkie punkty ustawione na cacy jak trzeba i jak było wcześniej nic nie przestawiałem niczym się nie bawiłem i nadeszła próba odpalania mojej a3 byłem już przygotowany na to że będę musiał kręcić jak to zwykle 3/6 sek aż tu nagle SZOK!!!!!! samochód odpalił na pół obrotu byłem taki ucieszony że w końcu się udało i nawet robiłem kolejne próby po pewnym czasie ok 5/10 min między odpaleniami. Za każdym razem samochód odpalał bez problemu na pół obrotu. Nadszedł czas na skręcenie samochodu do kupy i wtedy znów się zmartwiłem :/ gdy samochód stanął na kołach problem powrócił ... i znów rozłożyłem ręce. Nie mam pojęcia co się dzieje z samochodem, czemu po wymianie rozrządu odpalił normalnie kilka razy :/ wszystkie próby odbywały się jak samochód był przechylony na lewą stronę i nie było większego problemu normalnie odpalał na kopa. Dziś postaram się dobrać do rozrusznika może w nim jest coś nie tak, teraz skoro wiem że jednak można to dalej mogę próbować każda sugestia się liczy. Może ktoś z was miał taki problem może nie ale warto zapytać.
Pozdrawiam