a u mnie TRW znikało w oczach na gładkiej ;)
Printable View
a u mnie TRW znikało w oczach na gładkiej ;)
to tak bywa jak się dobiera tarcze i klocki z różnej bajki. Czasami super zestaw współgra, bo strukturalnie jest dobrany ale czasami właśnie nie, i leci szybko albo tarcza albo klocki. Chyba niemal każda szanująca się firma robi zarówno klocki jak i tarcze i po co te kombinacje różnych zestawów, to nie wiem, doprawdy, oczywiście pomijam produkty z wysokiej półki typu Ferodo DS czy tez wszystkie kolorowe stuffy itd, ale popularne, budżetowe graty tak kombinować...u mnie po 10tys km ate klocek jest gruby kotlet jak dopiero co wyjety z pudełka a tarcza nie ma nawet 0.5mm rantu...
jak już wcześniej pisałem mam tarcze i klocki KAGER po 3 latach tarcza z zewnątrz bez rantu, wewnątrz pewnie jest, klocki w połowie. Całość 350 zeta. jeżdże po 140 po mieście i nigdy nie zdarzyło się żebym nie wyhamował.
w zeszłym roku założyłem ATE na tył i tak samo brudzą felge jak kager, a i zużycie widze szybsze... i sie czasem okazuje że badziewie tanie lepsze niż SUPER PAŁER BANANA BREJKS! :D
ate nie brudza felg i zużywają się w żółwim tempie. Kazdy chwali swój zakup bo ma uzasadnienie sam dla siebie wydanych pieniędzy, to takie ludzkie normalne. Szataniszzce nie wolno jeździć tak szybko po mieście, nie wiesz jaka jest dozwolona prędkość i ograniczenia ?? znowu namawiasz do złego..
W sumie to już słyszałem, że zwykłe ATE brudzą, w odróżnieniu od ceramicznych. Coś w tym musi być ;)
Ja założyłem ostatnio komplet p+t ATE (klocki i tarcze) zwykłych i na pewno powiem, że nie występuje żadne piszczenie ;) co do brudzenia, moje alusy wołają o pomstę do nieba więc tego niestety nie widzę :P (ale w przyszłym sezonie zobaczę)
szcerze mówiąc nie wiem czego to kwestia, co piszecie, może mam jakieś magiczne felgi ? ferodo premier kiedys syfiły tragicznie, pamiętam, ori klocki tak sobie natomiast teraz po trasie czy jazda po miescie, zupełnie nic a wiem jak potrafi wyglądać koło z pyłem od klocków. Róbcie jak chcecie, mogę zdj wyslac komus koła jak wyglada, jasne ze niemytego, badzmi poważni.
[IMG]http://imageshack.us/a/img713/4096/f9yc.jpg Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
http://imageshack.us/a/img6/9929/jcrp.jpg
Uploaded with ImageShack.us
http://imageshack.us/a/img62/9157/inms.jpg
Uploaded with ImageShack.us
tak wyglada koło po ok 500 km przebiegu bez mycia kół czy auta, ostatnio trasa autostrada. Jak to jest mega zapylenie koła, no to dziękuję. A jak ktoś nie wierzy no to trudno juz.
Mam pewien problem,a mianowicie jakie są wymiary tarcz i klocków w a3 1.8 99r?
ciekawe.. a co bedziesz sam rzezbil wycinał i toczył na tokarce ze chcesz wiec jakie sa wymiary ?
a na serio, kazdy srednio ogarniety sprzedawca dobiera po modelu, wersji, vinie itd auta hamulce, no chyba ze ktos robi mody i zmienia np na wieksze, no ale wtedy to sam wie doskonale co zmienił i co ma. A jak w sklepie ktos nie potrafi dobrac to zmien sklep bo taki smierdzi druciarstwem...jest kilka polecanych sklepów i wszystko co potrzebujesz znac to auto jakim jeździsz
Co do ATE mam u siebie zestaw tarcz i klocków hamulce swapowane na 312mm i mając swojego czasu białe alu po kilku hamowaniach były czarne co do hamowania z dużych prędkości bez zastrzeżeń..klocki zwykłe nie ceramiczne i możliwe .że to jest powód pylenia..
Teraz pytanie ponieważ dziwnym trafem ( może skrzywiło tarcze albo tłoczek przestał pracować jak należy) starło mi wewnętrznego klocka :/ gdzie pozostałe 3 mają spory zapas jeszcze jestem zmuszony wymienić je i potrzebuje rady czy inwestować w ATE ceramiczne a czy w coś lepszego jak np redstuffy ?? a może coś innego ??? proszę o opinie osoby która miała styczność z tymi klockami i jakąś radę ;)