sprzedaż nie jest zabroniona
a sprzedajacy przecież nie napisze że montujesz to na własne ryzyko bo jaki by miał interes
Printable View
sprzedaż nie jest zabroniona
a sprzedajacy przecież nie napisze że montujesz to na własne ryzyko bo jaki by miał interes
Ja mam TYC i hid 4300 świeci OK, ustawione żeby nie oslepiać, niebiescy juz kilka razy zatrzymywali i bez lipy bo w 99% to prędkość albo w nocy/rano alkomat
bo cie krokodyle jeszcze nie zatrzymali :)
Gadacie głupoty, HID sam w sobie nie jest nielegalny. Dopiero jego zamontowanie i używanie w niewłaściwy sposób :).
Ten 4300k przynajmniej moja świeci na tyle żółto ze najtańsza z marketu ma większy ksenon efekt :-P a chociaż na drodze coś widać.
Wysyłane z mojego HTC Desire HD A9191 za pomocą Tapatalk 2
kup sobie ori reflektory poliftowe hella one maja homologacje na palnik ksenonowy mimo ze gniazdo soczewki jest jak sie nie myle na H1
+ zestaw hid pod H1
+ sprykiwacze reflektorów wraz z całym jego osprzetem
zamontuj to i mysle ze do braku samopoziomowania nikt sie nie przyczepi bo sam nie mam od 5 lat, a i spotkanie z krokodylami przezyłem bez przeszkód
ja mam ori xenon hella, poziomowanie + spryski od 2 lat i tak na prawdę nikt mnie nie sprawdził na drodze. Mam tak skonstruowany układ że czasem tylko włączam poziomowanie, a od 2 lat światła stoją w miejscu.
jak światła nie świecą w kosmos i nie na różowo to nikt raczej sie nie czepia.
Na przeglądzie tylko raz poproszono mnie o ,,wodotryski" to pokazałem, a jak zapytałem czy sprawdzamy poziomowanie to kolesie nie wiedzieli o co kaman :)
Ja również śmigam na xsenonie aktualnie mam 4300k ale na początku miałem 6000k i nie powiem jak władza stała na poboczu to mało im oczy nie powypadały tak się patrzyli dlatego też zmieniłem na 4300k pewnie miałem więcej szczęście niż rozumu ze w tedy nie zabrali mi dowodu. Z tego co się orientuję zależy też od policjanta to usterkę można wymienić na miejscu czyli lepiej wozić ze sobą zwykłe żarówki może się udać a jak zabiorą dowód to później trzeba zrobić tzw przegląd częściowy co do kosztów to u mnie kosztuje to 20zl z przeglądem jedziemy później do wydziału komunikacji i oddają dowód najgorsze jak nas złapią daleko od domu w tedy nawet tydzień czasu trzeba czekać aż przyjdzie z tamtego komisariatu jeszcze jak Policjant wypisze na kwitku pozwolenie na poruszanie się do 7 dni to jest git a jak napiszę żeby tylko zjechać do domu to później ciężka sprawa jak trzeba czekać a samochód jest nam potrzebny
Niebiescy z reguły zatrzymują do kontroli bo światła rażą innych użytkowników.
Jeżeli powiecie, że takie kupiliście, nawet nie wiedzieliście, a żarówki wymienicie w trakcie kontroli to powinni odpuścić, wracacie z parametrami do fabrycznych.
Tylko modlić się, żeby po wymianie nie świeciły w kosmos.
Zawsze jest szansa uniknięcia mandatu.
Nie popieram co prawda hidów, ale jak nie rażą i nie przeszkadza to nikomu to nie będzie powodów do kontroli.
Ja mam ustawione lampy że tak powiem normalnie byłem u znajomego w warsztacie żeby mi na tym urządzeniu ustawił i pytał się czy dać niżej bo mam xsenony ja mówię żeby dał normalnie jak ma być i jeżdżę już tak od ponad roku i nic więc nie wiem czy mam tyle szczęścia czy trafiam na głupich policjantów czy po prostu nie rzuca się w oczy. Moje osobiste zdanie jest takie że po porostu mam za nowy samochód dlatego się nie czepiają jak bym jechał np golfem II czy jakimś samochodem z tamtych lat to wiadomo że w tedy jeszcze nie wiedzieli co to xsenon ale to tylko moje zdanie :). Żarniki 4300k święcą jak Chińskie żarówki więc może dlatego też się nie czepiają. Jak jest soczewka to tak nie rozprasza się światło jak w zwykłych lampach
Witam, przeczytałem trochę postów od założenia tematu. Mam lampy sonar ANGEL EYES RINGI i świecą tragicznie... Wsadziłem porządne żarówki, wykosztowałem się i dalej lipa. Postanowiłem zamontować xenony i teraz pytanie czy jest ktoś tutaj na forum kto sprzedaje zestawy do tych lamp i mógłby przy okazji coś podpowiedzieć? Na początku tematu udzielał się ktoś, kto sprzedaje ale od 2011r. nie było go na forum :)
Panowie wiecie może gdzie dostanę wtyczki od lamp poliftowych? Bardzo mi zależy na dwóch,chcę pilnie kupić.
@wesolutki
Grabek sprzedaje lampy
@Emaxxxo napisz do Grabka
Ja również napisałem, dzięki:)
Mam tylko jeszcze pytanie aby się upewnić. Lampy sonar http://allegro.pl/lampy-audi-a3-8l-9...795820168.html, będę wymieniał na xenony tylko pytanie jakie będą pasować? Przedliftowe czy poliftowe? Sonary są jak przedlifty czy polifty? Nie chce kupić i potem dopasowywać, ciąć itp.
sluchaj te sonary to pewnie sa takie ze mają wersje przedlift i polift - a wyglądaja jak poliftowe. Powiedz lepiej jaki masz rocznik auta, a tak na dobra sprawe to pewność będziesz mial jak wyjmiesz stare lampy - dopiero dowiesz sie czy bylo coś rezane czy nie.
97 rocznik tylko, że zderzak nie jest fabryczny. Dlatego w taki sposób nie dojdę jakie będą pasowały. Zderzak jest prawie taki jak ten http://www.spojler.com.pl/produkt/61...3dg-tuning#img Jak podrzuciłbym fotkę swojego dałbyś radę dojść po zdjęciu czy to przed/po lifcie? Jak wkładałem sonary to pasowały idealnie, a nie widziałem żeby był jakiś podział sonarów na przedliftowe i poliftowe.
To powinieneś założyć przed liftowe. Po drobnych modyfikacjach ( przycięcie błotnika w miejscu montażu i zmiana wtyczek) wejdą poliftowe. Tu masz wszystko opisane co i jak http://www.a3-club.net/forum/showthr...a-przed-liftem
Witam.
Podpowiecie czym umyc lampy poliftowe ? Od srodka sa brudne a nie chce ich rozklejac. Moge po prostu wlac do nich cos ? Wode z plynem czy co polecacie ? By nic sie nie stalo z odblysnikami
mozesz, potem trzeba jednak przepłukać lampy wodą demineralizowanę i jej nie załować - prawie 5 litrów pójdzie, ale po tym zabiegu nie zostaną kropki z kamienia.
Z doswiadczenia Ci powiem, że nie dużo Ci i tak to da. Jesli klosze są szare, to bez rozebrania brudu nie wypłuczesz, trzeba go zetrzeć ręką
Umyje ciepla woda z płynem do naczyń i przeplukam woda determinalizowana jak mowisz , zobacze jak to wyjdzie najwyzej rozkleje
http://allegro.pl/soczewki-bixenon-b...&aid=20493318& montował to ktoś??? chcę u siebie mieć bixenon... Bawić się w to, czy lepiej szukać soczewek fabrycznych i rzeźbić??
lizuk1990 lipa straszna zobacz nawet jak to wygląda na tym golfie z aukcji
na forum a4 jest gośc ( Gwerty ) http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-152/bix...amp-b5-300967/ co ładnie to robi i wsadza bixy z a6 np Armi i inhoss jużu niego robili i są zadowoleni
wygląda to jak fabryka dała a nie jakiś odstający kikut
ja czekam do wiosny i również zakładam
Ile to kosztuje u niego?
wszystkie info masz w linku. Także tylko czytać:)
Witam,
chcialbym sprzedac swoje oryginalne lampy Hella - maja drobne usterki + w tej chwili nie stac mnie na oryginalne zarniki
i nie wiem czy zakup lamp pod zarowki h1 i h7(para ksztuje k 400zl) jest dobrym pomyslem?
i jak sie zdecyduje to moge sprzedac swoje reflektory razem z soczewka i przetwornica? i co oprucz samych reflektrow z allegro(naprzyklad marki depo albo tyc) musialbym kupic?
z gory dziekuje za pomoc
Koszt jednego oryginalnego żarnika to 169 zł (bestlook na allegro). Koszt lampy zamiennik TYC 169 zł. Jeżeli nie masz kasy to możesz kupić zamienniki, ale osobiście wolałbym trochę dołożyć i oryginalne zregenerować, a potem cieszyć się ori xenonem ;).
Wcześniej ktoś wrzucił linka na forum A4, gdzie gość sprzedaje żarniki D2S po 90 zł
http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-153/...1s-d2s-300317/
W tej chwili niedostępne, ale nie napisał, że kończy sprzedaż, więc pewnie za jakiś czas znowu będą.
Tak jak wcześniej napisano, lepiej zregenerować oryginalny xenon, niż pakować się w zamienniki, kosztowo wyjdzie pewnie mniej więcej to samo.
witam
mam taki problem:
http://images62.fotosik.pl/509/d73daaa5b48d131dgen.jpg
da sie jakos to zrobic,ustawic zderzak czy cos? ewentualnie jakas nalewka czy cos w tym stylu zeby tej szpary nie bylo widac?
bodajze tak,nie rozbieralem jeszcze bo tak kupilem,mala stluczka byla
Witam. Mam pytanie. Posiadam Audi wersje 8L, zastanawiam się nad kupnem reflektorów DEPO na przód czy oprócz grzebania w zderzaku i nadkolu żeby lampa byłą usadzona prawidłowo trzeba coś przerabiać? Kostki? Kable? Cokolwiek? Bardzo zależy mi na odpowiedzi, pilne. Pozdrawiam
Jest o tym caly temat.
TapTap z LG
Chlopaki, mam delikatny problem z prawa lampka polift helli, mianowicie zaczela parowac :/ Wczesniej nic takiego nie zaonserwowalem, a od kilku dni taki widok.. Jak sobie z tym najlepiej poradzic ? Cos slyszalem, ze chyba zdjac dekielek i na jakis czas odpalic swiatla i powinno byc dobrze ??
chwilowo to zdjac dekielek i obserowoac czy znowu nie zaparuja
ostatecznie to rozkleic i skleic ponownie
Wczoraj mylem samochod... I tez mialem lekkie zaparowanie. Wczesniej tez nic sie nie dzialo. Tlumacze to sobie roznica temperatur i wilgocia jaka wczoraj panowala. Po wlaczeniu swiatel wszystko zniknelo i mam nadzieje ze to jednorazowy wybryk... ;-) Lampa rowniez ori hella tyle ze przedlift.
U mnie generalnie tez stalo sie to po umyciu auta, ale jednak nie zniklo, a wrecz przeciwnie bardziej zaparowalo z dnia na dzien. No nic, zobacze bez dekielka, a jesli nie pomoze to na wiosne sie rozklei i sklei raz jeszcze...
Siemka, mam takie pytanie bo mam lampe z soczewką po lifcie tą nowszą 2002r auto. i czy bedzie pasować mi ta klapka? z aukcji wyczytałęm przedlift te pokrywki są.
http://allegro.pl/dekiel-dekielek-kl...845017224.html
patrzyłem to podobne są tylko że u mnie jest takie lekkie wybszuszenie od strony soczewki w tym plastiku moim albo mi sie tak wydaje.
Bo chce zalozyc xenon ale trzeba wiercic w oslonie dziure dlatego chce oryginalne zostawic w spokoju a kupic jakies inne i w nich zrobic zabieg i w razie czego moge zmienic sobie na tą pokrywke swoją i zalozyc zwykla zarowke bez obaw ze mi bedzie parować bo nie bedzie dziury w pokrywce, jesli mnie pieski szczyszczą ;p
nie pasuje
witam,
mam takie pytania:
czy zarniki d2s bosch moga byc nieoryginalne(takie podrobki jak philips i osram)?
jakie zarowki najlepiej pasuja do halogenow(h7)?
dziekuje
obecnie pomyslalem ze z oryginalnego dekielka wytne dziure ale jak cos pozniej to załatam ją ;P
8L0941159B lewy
68 zł nówka w aso
Ja jak montowałem xenon to nie wycinałem otworu. Podgrzałem zapalniczką dekielek w miejscu gdzie żarnik go dotykał i odpowiednio wyprofilowałem. Żadnych dziur = ta sama szczelność co przed modyfikacją. ;-)
Po ściągnięciu pokrywki i jeździe bez niej, lampa ładnie odparowała :)
to załóż pokrywkę, bo mi dwa razy wylądował w niej owad, wyjąć niezbyt łatwo :D