-
Podepne się pod temat, czy ma ktoś może np z ETki rozkład instalacji centralnego zamka? Głownie potrzebuję informacji jak wyglądają łączenia przewodów powietrznych ze sobą a dokładnie tył lewy przy zawiasach drzwi. Rozszczelnił mi się tam układ i nie domykają się te drzwi...ogarniał ktoś problem? Dzięki.
-
Zlaczki sa w podstopnicach. To sa pierwsze laczenia ktore ida do drzwi od pompki
-
witam, gdzie trzeba się wpiąć kabelkami sterownika cent. zamka do pompki tak, żeby otwieranie/zamykanie auta i szyb działało z pilota? posiadam polski sterownik z dwoma pilotami i funkcją domykania szyb
-
Bardziej mialem nadzieje ze ktos walczyl z tym tematem. Czy ktos probowal na nowo spiac wezyki od zamykania tylnych drzwi ktore znajduja sie w slupku srodkowym inaczej niz przez demontaz oslon slupka? Musze szybko to naprawic bo pewnie zaraz zjara się pompka. A moze znacie jakaś metode oszukania pompki zeby tyle nie pompowala pomimo tej nieszczelnosci? Dzieki
-
A jaki problem jest zdemontowac ten slupek?? Przeciez to na zatrzaskach jest.
-
nie martw się, pompka się nie zjara bo ma bezpiecznik czasowy. Po około 15 sekundach pracy sama się wyłącza i nie ma znaczenia czy otwierasz i zamykasz auto średnio raz na jedna minutę. A co do demontażu nie widze innego rozwiązania niż rozebranie słupka tak jak podpowiada Daniel bo, aby to było fizycznie możliwe, musiałbyś ciągnąc nowy wąż, a to przecież nieekonomiczne :)
-
Witam!
Mam szybkie pytanie poniewaz ostatnio samochod ma problem z otwarciem zamka centralnego wiec wzialem sie za Dorabialski wdzenie pompki i nie zauwazylem zeby cos bylo nie tak. Czy tak powinna chodzic dobra pompka?
https://www.youtube.com/watch?v=A_ZT...e_gdata_player
Wysłane z mojego Galaxy Nexus
-
Docisnij te przewody troche bo slychac ze sie lekko ulatnia powietrze.
-
No i mnie dotknął dziś rano podobny problem, nie otwierają się żadne drzwi, ani bagażnik. Nie wiem jakim cudem (albo i na szczęście) wlew paliwa jest otwarty. Bagażnika nie mogę otworzyć, bo kluczyk wchodzi tylko do połowy, tak jakby zamek był jakiś zatkany/zaśniedziały (nigdy nie otwierałem z kluczyka). Dostałem się do bagażnika przez tylne siedzenia, ale jak go teraz otworzyć? Wstępnie zdiagnozowałem, że podczas otwierania z pilota pompka zasysa ale dość krótko (2 sekundy), a przy zamykaniu nic się nie dzieje. Przez ostatnie 2 dni padało, czy może to być przyczyna wilgoci? Jutro postaram się jakoś otworzyć bagażnik i wyciągnąć pompkę...
-
Raczej wirnik sie wysypal. Jak juz bedziesz w bagarzniku to zdejmij plastik z klapy bagarznika i tam juz pociagniesz ciegno i otworzysz.