Oplata za taki przelew to ~10zl, moze wiecej.
Printable View
Oplata za taki przelew to ~10zl, moze wiecej.
Wszystko zalezy od tego gdzie przelewamy. Wbrew pozorom koszt przelewu moze byc bardzo rozny. Dla przykladu... Rok temu przelewalem na Slowacje 3tys zl... Koszt przelewu 180zl...
W tym roku do Wloch okolo 2tys euro, koszt przelewu 12zl... Zmienilem poprostu bank.
ja mam takie pytanko mianowicie moja firma przelała do banku wypłaty i była awaria w banku i przelano na konta pracowników podwójną pensje
ci co mieli w tym samym banku zaraz zrobiono korekte PKO BP
ja mam w PKO SA i po 2 tyg bank zrobił korektę czyli bez moje wiedzy wycofał środki z mojego konta tzn 1 pensje
z innych banków dzwoniono do klientów by ich o tym poinformować natomiast ja nie miałem żadnej informacji i czy mogą zdejmować środki bez mojej zgody
nie jestem prawnikiem, ale mają takie prawo, bo Ty nie miałeś od początku do nich (tych extra pieniędzy) prawa :|
była nawet taka sytuacja, że kolesiowi przy sprzedaży mieszkania przelano o jedno zero za dużo (nie trzeba szybko dojść jaka to była kaaaaasa) i też musiał zwrócić całość, nawet bardziej mu na tym zależało niż bankowi :-)
Apropo przelewu - przelewy walutowe wewnątrz UE między wszystkimi bankami posiadającym numery kont IBAN to koszt 5zł - np. z mBanku. Taki przelew nazywa się SEPA i wchodzi do coraz większej ilości banków. Przelew musi być w EURO. Pieniądze są max po 2 dniach roboczych na koncie. http://www.sepapolska.pl/co_to_jest_...izja_sepa.html
@Malik, wybuliłeś tyle za Słowację, bo oni dopiero od niedawna mają IBANy. Ja kiedyś zapłaciłem podobnie za przelew 100 euro ;]
Witam
Mam taki problem kupiłem w sierpniu ubiegłego roku router TP-Link WiFi teraz po zakupie laptopa okazuje się, że laptop nie spełnia swojej funkcji tj. mam problemy z zasięgiem. Sytuacja wygląda tak, że będąc przy routerze mam zasięg, idąc do kolejnych pomieszczeń zasięg gubi się lub go nie ma. Jeżeli zejdę piętro niżej już wcale nie mam zasięgu podobnie jest gdy wyjdę na zewnątrz. Co ciekawe odbieram sygnał mojego sąsiada, który się nie gubi. Pojechałem do sklepu gdzie zakupiłem sprzęt wzięli go do sprawdzenia i stwierdzili, że router jest wolny od wad, jest dobrze skonfigurowany. Dali mi do testu inny taki sam model niestety sytuacja wygląda tak samo :( Ten router jest po prostu tak słaby, że nie nadaje się do pracy w domu jednorodzinnym.
Moje pytanie czy mogę coś z tym zrobić bo w sumie taki router mi nie jest potrzebny? Czy mogę żądać wymiany na model, który będzie spełniał swoje zadanie?