Sprawdzałeś temperaturę na climatroniku?
Printable View
na climatroniku wygląda to tak: po odpaleniu silnika wchodzę w 51c i temperatur rośnie z dosyć przyzwoita prędkością do równego 90 po jakiś 9 km. Ale wskazówka na licznikach cały czas leży, wskakuje na 90 dopiero po przejechaniu jakiś ~35km . Przy postoju wskazówka opada do jakiś 80 C po ruszeniu wskakuje z powrotem na 90 wiec chyba prawidłowo akurat to działa ale co do reszty to nie wiem...:(
To ja bym bardziej pokusił się o wymianę czujnika cieczy chłodzącej bo to on może błędną temperaturę na zegary podawać aczkolwiek jeżeli się mylę to niech mnie ktoś poprawi :)
Też stawiam na czujnik temperatury hmm... a jak masz temperaturę na kanale 49 ??
Problem chyba sam się rozwiązał . Dzisiaj po przeczytaniu jeszcze paru tematów poszedłem do samochodu i po dociskałem kostki w pobliżu czujnika temperatury wody (4 pinowa) i pod przejechaniu samochodem 3km już wskazówka sięgała pod 70 C na zegarach a po chwili 90 C termostat puścił obieg i dalej było OK :)
Jak po Twoim dociśnieciu wtyczki do czujnika G2/62 problem znow sie pojawi to stawiam na walniety ten czujnik.
kurde mam to samo wymieniałem termostat,czujnik też ale na zegarze temperatura powoli wbija się do 90 dodam że na klimatroniku dużo szybciej osiąga 90 stopni
Jakie powinno być napięcie tej kostki którą wpinamy do czujnika temperatury ?
hmm ja wymieniłem termostat na wahlera ale dalej nie osiągał 90 stopni zalozylem spowrotem stary jak byl bo w szklance z wrzatkiem szybciej otwierał oryginał. Wymienilem czujnik 4pinowy na węzu i dalej nic. Jak stoi samochod 90stopni bd miał jak tylko rusze przejade z kilometr wskazówka pikuje na 60 stopni i nie chce sie juz podnieść.. na swiatlach jak auto stoi delikatnie rośnie ale tylko jak rusze spada w dół. Dodam że dziś na warsztacie czytałem go KTSem to "czujnik temp. zasysanego powietrza" wynosiło -14 stopni a auto stalo caly dzien w cieplym warsztacie a na dworze dziś bylo z +10 stopni jak nic. Czy to bedzie ten czujnik ? i gdzie on się znajduje ? w przepływomierzu ?