Wlasnie mnie to bardzo zaciekawilo:-)Tylko cena spora...Mozna zawsze wyjac stare runnery i zrobic projekt i wyciac cnc
Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
Printable View
Wlasnie mnie to bardzo zaciekawilo:-)Tylko cena spora...Mozna zawsze wyjac stare runnery i zrobic projekt i wyciac cnc
super pomysł bardzo mnie zainteresował czyli to pasuje do każdego 2.0 tfsi i 2.0 tsi ,czy to s3 czy ccza ,a może zróbmy zamówienie grupowe wtedy pewnie bedzie sporo taniej albo niech ktoś sie podejmie i wycina cnc na wiekszą skale :) myśle ze sporo chętnych uzbieramy
Napisane że do silników EA113 czyli tych starszych na rozrządzie z paskiem. Tutaj znalazłem coś tanszego
http://www.uspmotorsports.com/2.0T-I...elete-Kit.html
BTW, trzeba wyłączyć programowo tą opcję bo na zimnym silniku się jajca dzieją po odpaleniu.
Rozmawiałem z ogarniętym człowiekiem w tych tematach i powiedział ze przyrost bedzie ale tylko w piku a po takim modzie można nieznacznie dół stracić no ale jeszcze chyba nikt nie sprawdzał jak to sie ma do rzeczywistości ,jedyny sensowny ruch to taki mod i program .
Na wykresach przed i po nie było różnicy w przebiegu krzywych momentu w niskim i średnim zakresie obrotów.
Na zagranicznych forach mozna cos poczytac o tym. Glownie w usa to testowali.
Ale wykresy powstają pod pełnym obciążeniem gdy klapy są całkowicie otwarte.
Wg mnie jest tak że klapy są przymknięte gdy jeździ się delikatnie w dolnym zakresie obrotów i dzięki temu elastyczność silnika się poprawia. Hamownia tego nie wykryje niestety.
Dlatego prosiłem Cie na FB o materiały na ten temat :)