nie, możesz żądać obniżenia ceny lub odstąpić od umowy sprzedaży
Printable View
Dobrze a mam się powołać na jakąś konkretną ustawę?
np. art. 8 tej:
http://lex.pl/bap/aplikacja/Dz.U.2002.141.1176.html
No ok, tylko w zasadzie towar jest wolny od wad, ponieważ ma takie słabe parametry. Sprzedawca twierdzi, że to jest najlepszy router jaki mają. Nigdy się w coś takiego nie bawiłem więc stąd te pytania.
Dzięki za pomoc router zwróciłem co prawda facet oddał mi 120 zł z 180 ale router miałem prawie rok więc jest co coś z czym mogę się pogodzić :) Kupiłem już nowy netgeara i działa super.
Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dzieki :)
niezgodność z umową to nie tylko wady rzeczy ale i brak cech określonych w umowie
Prosiblym o rade w kwestii zanizenie wyceny skradzionego auta z racji na przebieg.
W skrocie w lutym 2010 wykupilem ac, auto zostalo wycenione na 56,000pln przy przebiegu 214,000km. Natomiast przy wycenie szkody chca mi odjac 12,000pln za to ze przebieg jest az tak duzy.
Szczegoly opisalem tutaj: http://forumprawne.org/ubezpieczenia...-przebieg.html
Jakby ktos mogl poradzic cos to bylbym wdzieczny. :)
Ja mam takie pytanie, otóż ponad miesiąc temu kupiłem na allegro obudowę do telefonu, zamiast nowej koleś przysłał mi starą i porysowaną, napisałem do niego maila i zgodził się żeby mu ją odesłac i tak zrobiłem. Po odesłaniu koleś mi napisał maila że "dlaczego odsyłam mu obudowę zgodną z opisem aukcji" a potem przez 3 tygodnie cisza, sprawe skierwoałem do allegro, a następnie po półtora tygodnia do zespołu prawników allegro i poinformowałem o tym nieuczciwego sprzedającego, po czym odpisał mi "kiedy obudowa została wysłana? Zwroty rozliczamy na bieżąco" i na tym koniec kontaktu, telefonów nie odbiera. Teraz widzę, że ciężko będzie odzyskac kase od niego, kwota z przesyłką jaką mi powinien oddac to coś koło 80zł. Facet sprzedawał to jako sklep i na aukcji pisał że wystawia paragony i faktury, chciałem fakturę i mu to pisałem chyba 3 razy a mimo wszystko przysłał obudowę bez żadnego dowodu zakupu po czym mu ją odesłałem. Gdzie mogę zgłosic sprawę że koleś mi nie wystawił faktury? Jak nie chce oddac mojej kasy to niech płaci kare urzędowi skarbowemu ;)
Do urzedu skarbowego pewnie wystarczy ze zglosisz.
A można takie coś zgłosic anonimowo?