-
Cześć za dużo czasu potrzeba żeby przeczytać cały temat więc odrazu zapytam
mianowicie też mam problem z odpaleniem auta po przekręceniu kluczyków gasną wszystkie kontrolki zostaje tylko od akumulatora która gasła zawsze po odpaleniu,
no i przy próbie odpalenia ta kontrolka gaśnie zapala sie od ABS i tyle rozrusznik nie kręci, generalnie nic sie nie dzieje ktoś ma pomysł co może być tego przyczyną ? Akumulator mam dobry kupywany w ubiegłym roku .
-
kostka stacyjki odmówiła współpracy
-
Okej będe próbował zmienić tą kostkę czy ta o numerze 4B0905849 będzie pasowała do mojej A3 98r 1.9TDI kod silnika: AHF
.......................................
Edit: Po dużych trudach wykręciłem tą część i jakby ktoś szukał to numer co wyżej napisałem sie zgadza pasuje .
-
Witam,
ja mam taki problem. Odpaliłem auto, przejechałem około 10 km do sąsiedniej miejscowości i tam auto zgasiłem. Po 15 min odpaliłem i podczas drogi powrotnej zapaliła mi się kontrolka silnika. Zatrzymałem się na stacji i jak chciałem odpalić auto to nie dało rady. Po przekręceniu kluczyka nic się nie działo, nawet nie zaczęło kręcić, kontrolki się zapaliły ale nic poza tym. Próbowałem odpalić na kable ale to też nic to nie dało. Co to może być, rozrusznik ? Ja się kompletnie nie znam na tym.
-
Problem z odpaleniem.
Audi a3 1.8t 150km 1999r
Po uderzeniu prawym bokiem audi było u blacharza odpiął on akumulator na godzinę, po czym zapiął i samochód już nie odpala.
Pompa paliwa nowa sprawna, podaje paliwo, iskre daje, gasną wszystkie kontrolki. Kontrolka z immo też gaśnie. Samochód kręci kręci ale nie odpala
Robiliśmy nawet samostart, coś zaczął gadać ale nic z tego. W czym może być problem ?.
-
Auto A3 8l 1,9 TDI 90 KM AGR rok 98. Mój problem polega na tym, że auto trudno odpala. Po dłuższym postoju odpala prawidłowo (choć nie idealnie na "tyk"), ale później już dziwnie. Czasem rozrusznik musi obrócić kilka razy (2 sekundy), a czasem kilkanaście (nawet i 5-6 sekund). Nie ma znaczenia czy silnik jest zimny, czy ciepły. Ponieważ auto niedawno przywiozłem sam z Austrii kilka rzeczy trzeba było zrobić. Akumulator dobry (podmieniałem nawet z Golfa Plusa gdzie pali na "tyk"), wymienione wszystkie spalone świece żarowe i przekaźnik od świec. Oczywiście wymienione płyny (olej, chłodnica, hamulcowy) z filtrami (olejowy i paliwa) wymieniony niesprawny termostat. Rozrusznik sprawny, szczotki w bardzo dobrym stanie (zresztą nie ma problemu z kręceniem). Po odpaleniu autko chodzi prawidłowo. Ma prawidłowe przyspieszenie (muszę jedynie przeczyścić kolektor dolotowy bo jest tam sporo nalotu) i prawdopodobnie mam dziurę w rurce EGR'a (ta miedziana na dole).
Nie ma znaczenia czy jakieś odbiorniki są włączone czy nie podczas uruchamiania. Nie ma znaczenia czy wtyczka od czujnika cieczy chłodzącej jest podłączona czy nie (przy włączonej wentylacji od razu uruchamiają się wentylatory), a po jej wypięciu VAG nie widzi żadnych błędów. Temperatura na liczniku i silniku (VAG) prawie identyczna (rozbieżność 1 stopień).
Wymieniony pasek rozrządu, rozrząd ustawiony prawidłowo. Kąt wyprzedzenia zapłonu prawidłowy w normie (+/- 50). Dawka rozruchowa ustawiona na max. Brak błędów.
Czy macie może jakieś pomysły co to może być?
-
Podobno w moim przypadku najprawdopodobniej winowajcą jest nastawnik pompy. Auto pali nieco lepiej, więc póki nie muszę, nie ruszam pompy.
-
Cześć, mam problem z moją A3 1.8t 2001r. Od czasu do czasu (~ raz na miesiąc) podczas odpalania auto zapala i od razu gaśnie. Po ponownym odpaleniu już jest wszystko ok. Nie ma reguły co do tego, dzieje się tak i na ciepłym i na zimnym silniku. Akumulator nowy, ładowanie jest ok, rozrusznik chyba też. Podpowie ktoś gdzie szukać problemu? Nie jest on jakiś uciążliwy, ale wolałbym go rozwiązać. Może ktoś już o to pytał, ale całego tematu nie dam rady przeczytać.
-
Przyczyn może być kilka: powietrze w układzie paliwowym, kostka stacyjki, może paliwo Ci się cofa sprawdź zaworek zwrotny, immobilaizer, sprawdź błędy vcds.
-
kolego tdzuku
Podepnij komputer najpierw i zrób podstawową diagnostykę. Możesz mieć wadliwy licznik jaegera i immo go blokuje ale to tylko jedna z hipotez. Najpierw zrób diagnostykę.