jeszcze raz.. gdzie jest dokladnie ta pompka cantralnego???
Printable View
jeszcze raz.. gdzie jest dokladnie ta pompka cantralnego???
No i kupiłem wczoraj pompkę i wymienilem, 8L0862257A na pompkę z G na końcu i działa wszystko bez zarzutu :D dodam że nic nie musiałem kodować w vagu, podłączyłem i działa :)
Jaką pompką mogę zastąpić moją 8L0 862 257 D? Czy pompka z literką G będzie pasowała? Czy posiada wszystkie funkcje takie jak moja?
Posiadam zwykły kluczyk dwu przyciskowy, którym mogę otwierać i domykać szyby.
Czy moze mi ktos powiedziec jak sie dostac i wyciagnac pompke centralnego zamka??
metodą prób i błędów :P gdzie widzisz jakąś śrubkę to odkręcasz :D Ja u siebie to najpierw odkręciłem 3 uchwyty metalowe (jeden w lewym boczku i 2 w tylniej belce), później masz jeszcze jedną śrubkę od środka nad lampą, odkręcasz i odchylasz sobie lewy boczek i masz dostęp do pompki, wypinasz wężyki i kostki i gotowe :)
, a gdzie ta kostka się znajduję tam gdzieś przy pompce centralnego zamka czy gdzieś na np na klapie tylnej? ( w sumie tam rozebrałem i tam tez jest jakaś kostka do której dochodzi przewód i tam właśnie przy odpaleniu auta znowu mi się podnosi klapa i tam pracuję taki jakby siłownik który podnosi tą klapę,usterka powtarza się po umyciu auta.)