-
Chodziło mki o kostkę zaraz przy pompce, bo tam najczęściej dochodzi do zawilgocenia, ale to nei wyklucza, ze zawilgocona jest cała pompka w środku. Też można ją rozebrać i wysuszyć. Kostka przy której jest siłownik w klapie raczej wilgotna nie bedzie, tzn u mnie nigdy temu nie była kostka a zawsze pompka. Ewentualnie możesz odłaczyć siłownik w klapie, gdyby nadal sie otwierała, ale wtedy otwieranie tylko kluczykiem.
-
no właśnie bo jakbym chciał odtworzyć ręcznie bagażnik to nie da rady w takim wypadku:(, a dostać się do tej pompki ona jest w takiej czarnej piance i ściśnięta jest czarną opaską, muszę zerwać tą opaskę i zdjąć tą piankę i pompkę bede miał na widelcu:))?
-
Tak dokładnie, z tym ze musisz wziąśc poprawke np na suba (jeżeli psiadasz) bo strasznie cięzko przez ten otwór wyciągnąc pompke bo jest małe pole manewru. Ja to zrobiłem tak: odkręciłem dwa "ucha" od mocowania bagażu w podłodze bagażnika z lewej strony, nastepnie odkręciłem listwę (ten próg poprzeczny przy krawędzi bagażnika która osłania hak od zamka) no i o ile dobrze pamietam, to tam jeszcze bedzie trzymac jedno ucho z prawej strony tą listwę. Wtedy możesz pociągnąc lewy boczek w bagażniku (jest na klipsach) wyskoczy i będziesz miał na widoku cała pompkę i wszytskie kable.
-
Witamo
Moi drodzy mam problem, jakiś czaś temu rozsypał mi się wirnik (trudno) ale najgorsze jest to ze wyciągając kostkę czarną z pompki wyrwało mi kila pinów tak zaśniedziałe że szok. Oczyściłem wszystko dałem do kolegi aby piny przelutował ale problem jaki powstał(nie otwierają się szyby i brak światła w bagażniku) nie minął. Czy ma ktoś z was może opis który pin w której kostce jest za co odpowiedzialny? Albo pomysł co jeszcze można popróbować? ?Nie mając schematu a nigdzie go nie mogę znaleźć nie wiem czego szukać a każdy mechanik mówi ze wymiana pompki a ja chce coś sam wykombinować.
-
Podam ci jutro jaki kolor kabla gdzi idzie
-
wyczyściłem dziś pompkę kontakt sprayem i momentami zapala się światło w bagażniku, niestety ciągle brakuje mi możliwości otwierania szyb. Czekam na rozpiske kostki aby wiedzieć który kabelek to szyby wtedy zobacze moze on w kostce tez jest zniszczony i to moze byc problem podobnie jak swiatlo w bagazniku ktore miga pewnie nie styka cos i w pompce jeszcze jest takie cos co lekko cyka jak kierunkowskaz co to jest?
-
Jeśli odpinałeś kostki, to w jakims opisie widziałem kolejnośc wpinania kostek. Najpierw idzie ta z lewej, później ta z prawej, a na końcu dopiero środkowa. Nie wiem czy może to miec znaczenie, ale jak elektronika, to wcale bym się nie zdziwił::P
-
Witam, mam pytanie.. z bagażnika tam gdzie jest pompka centralnego zamka strasznie śmierdzi spalenizną.. dodam że samochód miałem u mechanika i gdy go odebrałem na stałe jażyła się lampka nad głową.. centralny nie działa ani z kluczyka ani przyciskiem ze środka auta.. ktoś ma pomysł ? pompka się zjarała ? jak wygląda sprawa z tymi kompresorkami na allegro co są ? czy spalił się właśnie on czy co innego ?
-
mam jeszcze jedno pytanie, do tej pory mia?em pompk? kt?ra nie obs?ugiwa?a pilota.. teraz tak, czy je?li kupi? pompk? z obslug? pilota + dokupie taki zestaw z allegro:
http://allegro.pl/sterownik-zamka-vw...363343733.html
i pod??cz? do pompki to b?dzie mi dzia?a?o otwieranie/zamykanie z pilota do??czonego do tego sterownika ? czy jak to wygl?da ?
grot bym oczywi?cie wygrawerowa? a imo np prze?o?y? z kluczyka kt?ry mam teraz.. b?dzie takie rozwi?zanie dzia?a?o?
-
Jeżeli kupisz taki zestaw to nie potrzebujesz pompki z obsługą pilota - możesz mieć jakąkolwiek pompkę
A jeżeli kupisz pompkę z obsługą pilota to dokup ori scyzor dorób grot zaprogramuj pilot i immo i wsio
A co do tej spalenizny to skoro oprócz centralnego świruje oświetlenie to bardziej bym obstawiał że spaliła się elektronika w pompce a nie kompresorek