mam pompke 8L0862257K
pilot scyzoryk ktory mam obecnie 4D0 837 231 producenta VDO
kodowanie 12864
jakie inne piloty podejda pod moja pompeczke?
Printable View
mam pompke 8L0862257K
pilot scyzoryk ktory mam obecnie 4D0 837 231 producenta VDO
kodowanie 12864
jakie inne piloty podejda pod moja pompeczke?
Jak rozpołowisz scyzor to w części z przyciskami będziec mieć od sroka napisy, tam będzie 433mHz, lub 315 czy jakoś tak. Tymi wartościami się wzoruj.
Pilot 434MHz Hella nada się ?
Juz nie radze wiec pisze,,
mam 8l0..G i pilota dokupionego, przez dwa cienkie kable wsadzone w czrna kostke w 1 i 7 miejsce zrobilem antene, i podczas kodowania za pomoca dwoch kluczykow, gdy przekrecam kluczyc za zamkniete i wciskam guzik do zamykania auto, raz mi potwierdza kierunkami i na tym sie konczy, co mam zrobic? jakies podpowiedzi? w vagu na adapatacji same errory leca
Witam. Po wielu godzinach wertowania forum ogarnąłem w połowie zagadnienie pilota. Mianowicie: pilot działa ale tylko z 15 cm... Oczywiście czytałem o antenie, ale tylko tyle, że ma być. Prosił bym o jakiś schemat/zdjęcia jak to powinno wyglądać i jak być podłączone. Po moich męczarniach uważam, że powinno częściej pisać się o tych antenach bo laik (np. ja), który kupił pompkę i próbuje zaadoptować kluczyk może nie wiedzieć, że jego wymarzony kluczyk-scyzoryk Może nie działać bo po prostu będąc w zamku, przekręcając i naciskając guziki na pilocie ma po prostu za daleko do bagażnika i pompka nie widzi go bo nie ma anteny.
Antena jest pociągnięta wzdłuż słupka tam gdzie pompka.
Antenę możesz zrobić ze zwykłego koncentryka, wpinasz ją tutaj:
i już masz większy zasięg ;)Cytuj:
C -> 12 Pinowe złącze
Kod:
A1 - XXXX - 0.5 mm² - Antena (FFB)
A2 - czerwony - 0.35 mm² - S-Kontakt (złącze 86s)
A3
A4 - brąz./żółty - 0.35 mm² - czujnik klapy (DWA)
A5 - ziel./biały - 0.35 mm² - Heckklappenschließzylinder auf (-) (??)
A6 - nieb./czerw. - 0.35 mm² - Heckklappenschließzylinder zu (-) (??)
A7 - XXXX - 0.5 mm² - Antena (Schirmung, FFB) (??)
A8 - czarny/nieb. - 0.35 mm² - Zapłon (złącze 15)
A9 - żółty/nieb. - 0.35 mm² - Wewn. blokada zamków (+,-)
A10 - czerw./brąz. - 0.35 mm² - ZV zu (-)
A11 - czerw./czarny - 0.35 mm² - Komfort - elektryczne szyby i szyberdach (Łącze danych)
A12 - ziel./żółty - 0.35 mm² - Światło bagażnika (+)
złączki? idź do elektronicznego i poproś złączki pinowe żeńskie i na nich zarób antenkę, powinno hulać no problemo :)
Panowie pytanie jak mogę sprawdzić jaka była oryginalnie zamontowana pompka centralnego w moim aucie ? Ktos coś zmieniał naprawiał i teraz chce kupić ale z takim samym indeksem jak początkowo zęby wszystko działo jak ori :) ?
a tak vcds czy coś nie da się sprawdzić ?
Da się sprawdzić jaka jest teraz wpięta pompka, z tego co wiem, nie da się sprawdzić jaka pompka była wcześniej (chyba, że ktos ma to zapisane), w ASO zajmie ta rozmowa tobie z 15min i powinieneś wiedzieć :)