Nie mogę zlokalizować położenia czujnika :(
Cześć. Posiadam a3 1.6 benzyna 2006. Zepsuł mi się czujnik ciśnienia klimatyzacji(kod g65) już go kupiłem ale nie wiem gdzie on się mieści. Czy mogę prosić wszystkich życzliwych ludzi dobrej woli o podanie mi klarownych i zrozumiałych wskazówek odnośnie jego lokalizacji i ewentualne sugestie i porady jak prosto, łatwo i przyjemnie go wymienić. Z góry 5
Kliamtyzacja - niepokojące zachowanie.
Witam wszystkich,
to mój pierwszy post na tym forum.Dumnym posiadaczem audi a3 8p 1.9 TDI, jestem od zaledwie 2 miesięcy.
Od kilku dni zauważyłem, że moja klima uruchamia się po przegazowaniu. Dioda przycisku 'ekon' gaśnie, po naciśnięciu, zmienia się lekko praca nawiewów, słychać jak coś tam się delikatnie przełącza, jednak powietrze wydmuchiwane z nawiewów nie jest zimne, czekałem nawet koło 10 minut.
Sytuacja zmienia się wraz z 'przegazowaniem' samochodu, kiedy np. zredukuje i przejadę krótki odcinek (~200m) przy obrotach 3,5 - 4 tys. Zaraz po tym czuć że temperatura powietrza z nawiewów zmienia się i klima chłodzi. Nie wiecie czym to może być spowodowane ? czy może to świadczyć o zbliżającej się usterce?
Poświęciłem dłuższą chwilę, jednak nie znalazłem podobnego tematu na forum, większość tyczyła się sytuacji odwrotnej kiedy to klima chłodziła kiedy obroty zwalniały.
Dzięki wszystkim za wszelkie odpowiedzi i sugestie.