wszystko juz bedzie ogarniete :) Mechanik dobry i zaufany także poradzi sobie :)
Printable View
wszystko juz bedzie ogarniete :) Mechanik dobry i zaufany także poradzi sobie :)
Witam, i tak czytam i do końca nie wiem jak to jest... z klockami ceramicznymi, czy powinny iść na gładką tarczę?
A konkretnej, ma ktoś ATE ceramik + tarcze PD? Coś słyszałem, że ten zestaw czasem głośniej pracuje na początku...
I mogą bardziej pylić??
M.
klocki ate ceramic moga isc do kazdej tarczy bo ceramic to taka trochę umowna nazwa marketingowa, prawdziwa ceramika kosztuje tysiące to chyba wiadomo...materiał jaśniejszy trochę i pyłek jest mniej widoczny i mniej się zużywają, czy lepiej hamują ? nawet sam producent chwali się na pudełku że są ciche , długodystansowe i mniej pylące ( low noise, low dust, longlife ) ale o lepszej skuteczności hamowania nie odważyli się napisać, więc specjalnie nie ma co na to liczyć. Raczej autosugestia tego co kupił i sobie założył , ciekawe czy jakby wszyscy się przejechali w ślepym teście na zwykłych ate i ceramikach, to wyczuliby róźnicę hamowania.:D:D:D
Ja ze swojej strony polecam ATE PD(nacinane) + klocki zwykłe ATE. Kupiłem auto już z takim zestawem. Nie wiem ile miały przejechane ale ja zrobiłem na nich 40k i jeszcze klocka jest sporo. Moja jazda jest różna zależna od humoru :) Hamowanie jest super. Jak się skończą klocki to chyba wypróbuję ceramiczne bo te jednak pylą. Tym bardziej na polerowanych felgach.
Ja akurat kupiłem komplet zwykły i przód i tył,podziękowanie dla Franca za doradztwo i sprzedaż. Wyszedł mi niestety mały kwiatek,potrzebuje zacisku na tył z prawej strony do Audi A3 1.6 akl 98r 101km,wertuje allegro no i widze różne modele TRW BHN276, BHN275, mam tarcze zwykłe niewentylowane,który zacisk brać?
Witam
Wiecie może jakiej średnicy mam tarcze z przodu w swoim samochodzie i czy klocki są z czujnikiem?
Czujki na 99,9% nie ma, a średnica to o ile dobrze kojarzę, 256mm.. Również polecam kolegę FRANCA.
Witam
Mam pytanie, mianowicie jakie klocki wybrać Bosch czy Siffert ? Słyszał ktoś o tych drugich ? A poza tym co sądzicie o tarczach Bosch ?
Dzięki za odpowiedź ;)