Przełóż ze starego.
Przełóż ze starego.
Witam. Audi a3 8p (2004) ambiente. Mój bord 8P0-907-279-D, chyba siada, wiecznie wykazuje błąd, brak komunikacji z 09 w VCDS. Mniejsza z tym. Pytanie moje takie. Albo zmienię na taki sam, lub na któryś z : 8P0-907-279 30 Byte (Highend), z tym czy ktoś ma jakiekolwiek rozwiązanie, aby w tym nowym 30 Baytowym bordzie, spowodować, żeby bez problemu działało podświetlenie odejścia i powrotu do auta czyli (coming leaving home) oraz działało lusterko fotohrom łącznie w automatycznym wyłączeniem fotohromu przy wrzuceniu wstecznego biegu. Już wycieraczki w trybie awaryjnym do wymiany pór sobie daruję - podobno też nie działa ta funkcja, przy zmianie borda. Najważniejsze to to, że lusterko mam tylko z czujnikiem zmierzchu, bez czujnika deszczu, zatem na ten mniejszy uchwyt, wszystko fabryczne. Wiem, że pytanie kosmiczne ale z ciekawości i dla potomnych, może ktoś z Was poradzi.
Witam, panowie podczas kodowania moich przeciwmgielnych jako drl wrzuciłem kod jakiegoś innego auta gdzie miał przyciemnione te DRL. Niestety po wrzuceniu tego ciągu kodów nie mogę już nic edytować i pojawiają mi się błędy wycieraczek świateł przednich(nie posiadam takowych) jak i spalone żarówki tylnie(przez aktywowanie 2 świateł cofania i 2 świateł przeciwgielnych). Wiem, że jest to moja wina... i chciałbym mieć możliwość znowu edycji ale niestety padło. Poniżej filmik ilustrujący o co chodzi :) z góry dzięki
https://www.youtube.com/watch?v=b2Xi3FoQMqM
A co Ty to za kody wpisywałeś? Tam nie trzeba nic wpisywać tylko pozaznaczać odpowiednie "ptaszki" i potwierdzić kodowanie, jedynie co to wpisuje się % święcenia DRL w halo żeby nie oślepiały kierowców. Pewnie też nie zrobiłeś sobie zdjęcia przed kodowaniem... co pogarsza teraz sprawę... Ale może ma ktoś borda z Twoją literką i się wypowie na forum
Edit...
Widzę że masz Borda "C" a on z tego co wiem to nie ma możliwości zakodowania DRL w halo ... musisz mieć bord 30 bitowy
tapnięte z S7 edge
zmieniłem softa i powróciłem do starych ustawień :) jedynie to co nie mogę świateł postojowych wyłączyć, ustawiłem je na 1 %, jest szansa żeby je wyłaczyć całkowicie czy trzeba bordentza zmieniać na nowszy? bo chyba na tym nie pójdzie? bo c/l home nie działa
Niestety więcej nie zrobisz... bord jak najbardziej na nowszy, wtedy DRL w halo i doświetlanie zakrętów jak najbardziej 😉 30bitowy o oznaczeniu K - N - P
tapnięte z S7 edge
widzę, że taka przyjemność około 500 zł :P a z Anglika pasują czy są inne?
Pasują tyle że cena taka sama. Ja polowałem dość długo na okazję i wyrwałem za 200zł z przesyłką. Trzeba szukać i być cierpliwym 😉 chyba że chcesz na już no to ... płacisz i już 😉
tapnięte z S7 edge
Witam, potrzebuję waszej pomocy mianowicie bawiłem się vcdsem i po bawieniu nie działa mi radio i centralny z kluczyka. Co może być przyczyną tego?