To zrób 3 cale i dobierz 2 porządne tłumiki. Będzie ciszej niż na 2,5 i jakiś tam pierwszych z brzegu przelotowych tłumikach.
Printable View
Jaka może byc cena takiego IC i u kogo najlepiej go zrobić aby cena nie zabiła???
Wydech będzie robiony w MGmotorsport. Dokładnie jestem umówiony na jutro.
Rozmawiałem z nimi i twierdzą że wydech 3" DP" i reszta 2,7" daje rade spokojnie do 440Km.
Taki dokładnie wydech robią dla firmy Compsport na stage4.
Twierdzą że na 3" będzie już dość głośno i że nie ma potrzeby robić takiej dużej średnicy chyba że będę chciał w przyszłości atakować 500km.
Sam już nie wiem co zrobić bo autem jeżdżę na co dzień i nie chce żeby było bardzo głośno.
Nie wiem tez czy będę kiedykolwiek wkładał większe turbo niż K04. :(
- - - Aktualizacja postu - - -
Rozmawiałem z firmą CTR i mają w ofercie Intercooler taki ja w S4 ale o grubości 50mm. Podobno ma wydajność na 600km.
Może ktoś napisać do Ilu daje radę IC z S3?
No nie wiem w ibizie 380km 2.0 był wydech 3 cale i dalej 2.5 i nic nie gwizdało ;)
Ja bym zrobił jak piszą 3" a potem 2,75. To i tak na wyrost na 400ps będzie.
to pewnie był jakiś wyjątek albo tak głośno to 1,8T chodziło ze nie słyszałeś że gwiżdzy ;)
tak ale to zależy od wydechu, czesto zdarza się ze robią całe 3".
cooler z S3 daje radę tylko pod K04, pod większe turbo i moc ponad 400PS jest potrzebny większy cooler ala APR lub coś customowego.
Pod większe turbo CS wymienia DP, reszta wydechu zostaje ze STG3.
Fajne coolery robi PrzemoCar, są w okolicy 1200zł + orurowanie. Poniżej fotki z golfa R, wymiary 650× 230×65:
https://dl-web.dropbox.com/get/orang...rNXSWRgB5dGnmA
jeśli chcesz customowy fmic zapraszam cena zależy od kilku czynników dawaj na pw lub tel
Nic nie powinno gwizdac przy dobrze zrobionym wydechu 2,5 cala. CSy do 2.0 TFSI robia wlacznie z ostatnim STG na duzym turbo wydech 2,75 od DP i starcza. Przy 3 calach zaczyna troche buczec, a osiagow to nie daje zadnych. W MG jest teraz fajny nowy tlumik koncowy, ja mam tylko jego (bez klapek) i katalizator i wydech mi nie buczy przy schodzeniu z obrotow ani podczas jazdy do 3 tys.. Jest cicho, czyli do codziennego uzytkowania idealnie. Przy pelnym bucie jest przyjemnie glosno. Dla mnie ideal.
do 3 tys to w takich całych 3" masz cicho, głośno zaczyna się robić powyżej i przy schodzeniu z obrotów od 4-3tys jak nie masz klapki. Antek musisz pokazać jak ten wydech w realu brzmi bo z filmiku jakoś tak średnioooo... ;)