Jak zatkam rure przed przepustnica to sie zadusi i zgasnie. Wiec lewe powietrze nie wchodzi w gre.
Printable View
Jak zatkam rure przed przepustnica to sie zadusi i zgasnie. Wiec lewe powietrze nie wchodzi w gre.
dziwne:/
rozbierałeś przepustnicę czy czyściłeś ją bez rozbierania?
zastanawia mnie to zduszanie jak i fakt że przy podmianie przepustnic dzieje się to samo.więc chyba przepustnica odpada/chyba ze obie były uszkodzone
Wyjmowalem ja do czyszczenia. Wczoraj jeszcze pod kompem pokazalo ze czujnik temperatury pokazuje -40 na rozgrzanym silniku. Ale mi sie wydaje ze od tego to raczej te obroty sie nie dzieja.
- - - Aktualizacja postu - - -
Wogole to ktos przed mna ja chyba juz czyscil. Bo jak ja wyczyscilem to mozna bylo dostrzec rysy jakby ja tam ktos srubokretem w nie ktorych miejscach potraktowal.
postaraj się dostać jakąś pewną na podmianę
No musze cos pomyslec.dzieki za odzew z twojej strony
a i jeszcze jedno
zrób vag-owanie jedno normalnie a drugie na włączonym silniku
Mam pytanie odnosnie przepustnicy w 1.6 BGU z 2004 r. Do przepustnicy dochodzi jeszcze od gory taka metalowa rurka przykrecana dwoma imbusami. Wie ktos od czego to i co w niej moze byc? Chce ja wykrecic do czyszczenia ale obawiam sie tej rurki.
Panowie a przy czyszczeniu przepustnicy wymienialiście jakieś gumy(uszczelki) przy niej? Warto? Macie może nr części, nie chciałbym kupić złej.
U siebie nie wymieniałem bo nie była ani spekana ani sparciala
Black and white dokładnie taka sama co mi dałeś na pw
Witam. Czy to normalne, że po czyszceniu przepustnicy leci troszke wody z wydechu? Czy to resztki czegoś co się dopala, czy to przez adaptacje?
edit: przed jej czyszczeniem nie bylo zadnej wody. A i po czysczeniu nie jezdzilem autem tylko tak pod blokiem pochodzilo i widzialem mokre za wydechem.