ah, te przepalone tłoki, fruwajace łopatki i urwane glowki korbowodow..
Printable View
ah, te przepalone tłoki, fruwajace łopatki i urwane glowki korbowodow..
no tak i stad nowa fura (8P) :D :D :D :DCytuj:
Oryginalnie napisane przez GRAWER
a ta nawiasem mowiac -> Skąd: z Krakowa ;D
kolega sie przeprowadzil :P
a jak jest ze sprzegłem?? coś mnie sie wydaje ze mi zaczyna cos slizgac przy max momęcie obrotowym, najbardziej to jest odczuwalne na 4 i 5 biegu...... jest to mozliwe??
Zaczelo mi ostatnio doskwierac i troche przykro mi sie na sercu zrobilo, ze wszyscy sa z okolic Krakowa.. i pomyslalem, ze skoro wiekszosc, to przeciez ja tez moge, nie ? :mrgreen: :PCytuj:
Oryginalnie napisane przez ZILLION
Wraz z czasem eksploatacji sprzegla, zuzywaja sie okladziny, a co za tym idzie - zmniejsza sie sila docisku tarczy, wiec i maxymalna wartosc mozliwego do przeniesienia przez sprzeglo momentu obrotowego z czasem maleje (mniejsze tarcie).. dlatego w okolicach wysokiego momentu mozesz odczuwac poslizgCytuj:
Oryginalnie napisane przez maggu
Przy jakich obrotach Ci ślizga ? ~ 2000-2500 tyś ?Cytuj:
Oryginalnie napisane przez maggu
Panowie takie pytanie mianowicie po czym moge rozpoznać jaki mam u siebie sterownik ???( oczywiście bez podpinania pod Vaga i czytania co jest na kompie auta napisane) silnik 1.9 AHF 99r. Ambition złączem mam pod kierownicą , ktos się pytał jakie mam klamki, okrągłe te nowsze jeszcze jedno bez fisa, chodzi mi konkretnie o końcówke sterownika .......018 czy .......012 może ktoś podpowie
my nie wrozki :PCytuj:
Oryginalnie napisane przez skwaraA3
ps. nei wiem czy dobrze pamietam ale chyba w tym roczniku byly montowane rozne kompy wiec bez sprawdzenia vagiem/przeczytania na obudowie nie dowiesz sie :roll:
juz wszystko jasne znalazłem w papierach mam ......012A ten nowszy sterownik , lipa :cry:
chipował może ktoś z was chłopaki taki silnik AHF z tym sterownikiem :?: jeśli tak to proszę o jakieś info na priva ( jakie efekty, problemy, cena i gdzie było robione ) będe bardzo wdzięczny bo jakoś przełanmać się nie mogę
a czemu nowszy to gorszy ?? Ja mam u siebie chipa i jestem zadowolony bardzo, i juz mi malo i chce wiecej :P Co do sterownika, jak masz starszy to chyba lutuja ci w sterowniku, a jak nowszy to przez kabel leci program wiec raczej lepiej jesli sie myle to sorki. Ja wlasnie mialem przez kabel wgrywane i wszystko jest pozytywnie zrobione.
Wlasnie kolega neoeinz ma sterownik 038906012A z modyfikacja od nas.
Jest to jeden z pierwszych steronikow EDC15V stosowanych w silnikach z pompa VP37