u mnie podobnie nigdy nie zszedlem ponizej 8,3litra a po miescie to pod 11litrowCytuj:
Oryginalnie napisane przez wawjack
moze na autostradzie przy stalej predkosci byloby mniej
i jak widze ze komus pali 6.5 to az uwierzyc nie moge
Printable View
u mnie podobnie nigdy nie zszedlem ponizej 8,3litra a po miescie to pod 11litrowCytuj:
Oryginalnie napisane przez wawjack
moze na autostradzie przy stalej predkosci byloby mniej
i jak widze ze komus pali 6.5 to az uwierzyc nie moge
9,10 litrów to norma w miescie, a jesli wiecje to napewno sonda padła :cry: odłaczałem kiedys jedną i komputer pokazywał ze silnik bierze cały czas bogatą mieszankę :twisted:
tak tak ... ale wg mnie powodów moze byc 100 a moze i wiecej !Cytuj:
Oryginalnie napisane przez czarogo
1. przełamanie licznika,
2. łożska,
3. hamulce,
4. przepływka,
5. swiece,
6. kable,
7. cewka,
8. wtryski,
9. katalizator,
10. wydech,
11. komputer,
12. termostat,
13. filtry...
14. opony, koła
15. czujniki :)
16. olej
17. sonda
długo by wymieniac...
...
...
nn. a moze cięzka noga kierowcy :)
Kłopoty z przepływką, i układem zapłonowym beda zakłucac prace sondy....
wiec na odległosc nie da sie tego sprawdzic :p po to ktos zrobił VAGA !
hryszek wyjdzie :) wystarczy z Żywca na sowacje pojechać. ( najblizsze przejscie juz nei pamietam wiem ze .... tylko las i węże po drodze chodzą :D :D ) a pózniej zjechac na luzie :) :D:D:D mi w takim układzie wyszło 6,5 literków :D ( przednie autko 2.0)
[/b]
kolega alfik, dobrze pisze ja mam conajmniej 6 z tych punktow wymienonych na nowe wiec 6,5l bylo jak w morde sztrzelil na trasie Szczecin -Bydgoszcz
a bylo to pare ladych miesiecy temu, bylo cieplo jeszce, teraz juz moge tego nie doswatczyc bo juz pare tys. polecialo :( sprawdzi sie na bemowo jadac :twisted:
moze i wyjdzie! nie zaprzeczam! mnie sie jak narazie nie udało a mam nowa sonde, termostat,hamulce,opony,olej itd.. ;)
sprawdze wkrotce jak pojade do włoch autostrada ze stala v 130km/h licze ze ponizej 7 bedzie :)
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez alfik
siemano! Miałem problem podobny do tego jaki opisują tutaj niektórzy ze spalaniem :) pochwalę się że chyba byłem rekordzistą :D 18l / 100 km w mieście przy spokojnej jeździe! Zmieniłem termostat bo nie trzymał temperatury! uszelniłem wydech bo uszczelka pod kolektorem była całkiem wydmuchana! spalanie spadło do jakichś 11, 12 litrów na 100 w mieście ale to i tak wydaje mi się dużo! zastanawiam się czy filtr powietrza może mieć na to jakiś wpływ i chyba jeszcze raz muszę zbadać sonde lambda bo przed wymianą termostatu i uszelnieniem wydechu wyszło że była OK! ale mogła mieć fałszywe odczyty! Co o tym myślicie!? Chciałbym jeszcze cos pokombinować bo jednak 11 litrów to troche dużo :)
ok sprawdzilem na autostradzie autko wzielo 6.6 litra ale predkosc 130-140km/hCytuj:
Oryginalnie napisane przez hryszek
hryszek, chyba z wiatrem :D
U mnie są zbliżone wartości czyli około 7l na 100km przy takiej jeździeCytuj:
Oryginalnie napisane przez hryszek
ja ostatnio też sprawdziłem i 10,2 litra mi pali :mrgreen: