-
Więc po kolei.
Zeby sprawdzić które dzrzwi sprawdz otwierając tylko jedne kiedy gaśnie lampka wewnętrznego oświetlenia.
Co do wymiany zamka to zamek to hardware więc tylko wymiana - kodowanie immo jest konieczne jak chcesz dorobic kluczyk lub ci się kluczy rozkoduje(lub padnie immo).
Co do naprawy mikrostyka polecam temat "polecane warsztaty" - plac grzybowski w Wawie robią to od ręki za grosze(mikrostyki maja swoje bo te z zllegro czesto sa do d....).
Pozdrawiam
-
Panowie ja mam pytanie dotyczące całego mechanizmu zamka. Sprawdzałem u siebie i w drzwiach przednich od kierowcy nie działa płynnie mechanizm zamka i jest on już chyba zużyty i nie zawsze FIS pokazuje zamknięte drzwi. Czy do wersji 8L 5 drzwiowej podejdzie zamek od wersji 3 drzwiowej? Czy koniecznie musi to być zamek od strony kierowcy? Pozdrawiam
Dodano:
Dzwoniłem do serwisu Audi i cena z 2 letnią gwarancją to 375zł. Na allegro taniej niż za 150zł ciężko spotkać. Czy ktoś z Was kupował może oryginalny zamek z Audi? Zastanawiam się jak długo będzie działała używka
-
To jest częsta usterka w A3, myśle że zakup używanego zamka będzie zadowalającym rozwiązaniem, ale tylko na krótko ponieważ jak mówi staropolskie słynne powiedzenie "Biednego na badziewie nie stać"troche bolesne, ale uwazam że warto zapłacić te 350zł i kupić zamek noowy z gwarancją. Zawsze do serwisu można iść z kłótnią, że znów się zepsuło a z uzywką tego prawa niestety nie ma. Pozdrawiam
-
Jak jest z dostępem do tego zamka? Wystarczy wymienić stary i założyć nowy? Trzeba go jakoś programować jeśli mam centralny?
-
Nic nie musisz programować, wystarczy ze wymienisz zamek (oczywiście bez wkłądki na kluczyk) sam ten mechanizm i wsio gra pozdrawiam
acha a tu masz fotostory jak sie do tego zabrać, nic trudnego Miłęj zabawy Pozdrawiam!http://www.forum.a3-club.net/showthr...mka#post645272
fotostory z autopsji kolegi Osa :)
-
witam
od?wie?? troche temat
chcialbym sie dowiedziec czy ten czujnik
http://moto.allegro.pl/mikrostyk-mik...223646398.html
bedzie pasowal do naszych 8l ?
na poprzdniej stronie jest foto postu michas11 ale w/g mnie cos sie roznia
-
tak bede pasowały te czujniki w 100%,ale koles oszalał z lekka z ta cena :o
-
domel79 - zastanawia mnie jedna rzecz.
Skoro gościu w aukcji sam pisze, że jest to nieosiągalne w serwisie (jako osobna część) i nie ma zamienników to skąd on to wytrzasnął:confused:.
Widzę, że temat regeneracji nadaj jest nieogarnięty.
Powoli zbliża się zima i będę miał więcej wolnego czasu wtedy postaram się poprawić swoje błędy i poprawnie zregenerować tą krańcówkę - po pierwszej próbie działa ale odwrotnie:(.
-
domel79 wedlug mnie są wyciągniete z zamka,sam pytałem sie w ASO,koleś mi powiedział ze jest mozliwość kupna takiego czujnika w komplecie z zamkiem.Dalem mu nawet na wzór swój czujnik aby mógł mi dobrac z jakiegoś VW i nic z z tego nie wyszło.A cena jak dla mnie jest kosmos bo można nawet zamek kompletny wyrwac za 50 zł na allegro. :)
-
jak dla mnie cena tez jest wysoka za ten czujnik
dlatego zaczynam poszukiwania na allegro kompletnego zameczka
kwestia tylko czy bedzie pasowal z auta o 5 furtkach
lub tez ze starszych rocznikow ?