Jak dla mnie to ten akumulator nie ma odpowiedniego prądu rozruchu, on ledwo kręci
Printable View
Jak dla mnie to ten akumulator nie ma odpowiedniego prądu rozruchu, on ledwo kręci
Samochód odpala tak jakby był zapowietrzony, takie moje zdanie . Mój BKD pali z pół obrotu na zimnym przy -15 a rozrusznik kręci słabiej jak u ciebie.
Rozrusznik jest wlaśnie dobry, tak kilku fachowców mi mówi ło, ale tak jak pisałem , w poniedziałek, albo we wtorek będę miał rozrusznik i wtedy zobaczę... a jak to nic nie da to oddam temu facetowi. A co do akumulatora to nie wiem, ale ładowałem przez całą noc i nic to nie dało
Wysłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
Podepnę się żeby nie zaśmiecać forum. Silnik 1.9 TDI
Dzisiaj miałem problem z odpaleniem auta (w sobotę wieczorem jeszcze był sprawny, zero problemów). Po wsadzeniu kluczyka standardowo kontrolki się zapaliły, jednak rozrusznik kręcił tak jakby nie mógł. Wolno, z niską częstotliwością, a po dłuższym przytrzymaniu w ogóle przestawał i było słychać tylko jakieś stukanie. Przy kręceniu wszystko przygasało (kontrolki, oświetlenie zegarów itd). Co to może być? Akumulator siadł przez noc? Sprawa dziwna bo do tej pory odpalał bez problemów i to przy -10, -15. Spieszyłem się więc nie mogłem za długo grzebać stąd pytanie.
Zdecydowanie aku. Moze zostawiles cos wlaczonego, albo przez ostatnie dni robiles tylko krotkie dystanse i aku sie nie doladowal, badz bateria jest juz do wymiany.
Niech ktoś wrzuci filmik jak prawidłowo powinien odpalać bkd/azv
Matriw ja mialem podobny przypadek jak Ty. Wszystko przygasalo podczes odpalaniu. Zwlaszcza przy zimnej pogodzie. Okazalo sie po pewnym czasie ze to rolka alternatora. Ona ma sprzegielko tlumiace drgania i sie zatarla. Wymienilem i super. Przed wymiana bylo juz slychac dziwne dzwieki ale dlugo nic. Sprawdz to, a moze akurat.
okay, dzięki beryl. W razie pogorszenia się sytuacji wezmę to pod uwagę, aktualnie jest dobrze. Pewnie też czyszczenie jakieś rozrusznika by mu sie przydało
Jutro postaram się wrzucić z rana.
- - - Aktualizacja postu - - -
Oto obiecany film sory że tak pózno:oops:
http://www.youtube.com/watch?v=qRSww...layer_embedded
Dzięki kolego, chciałbym żeby mój tak odpalał w tym tygodniu wyciągam rozrusznik bo aku nowe a rozrusznik kręci jakby była słaba bateria czasami prawie staje całkiem....