-
Kup najtańsze (z całą szybka) zegary do A3 na allegro, szybkę z nich zakładaj do siebie, a wyświetlacz do wymiany u naszego forumowego fachowca.
Jak dla mnie to będzie najlepsze wyjście bo trosze szkoda przechodzić na zwykłe zegary i jeszcze za to płacić...
-
Dokladnie jak kolega mowi przelozyc szybke z jakiegokolwiek licznika przedliftowego bo takowy posiadasz i dac do naprawy koledze Mieto3 lub tez komus kto umie wymienic wyswietlacz FIS.
Wtedy nie trzeba nic przekodowywac.
-
Próbowałem niedawno przełożyć szybkę z zegarów od benzyniaka i o dziwo nie pasowała, za mała była. Ma to jakieś znaczenie ? może w benz. jest mniejsza ? Dokładnie to wiem że rozstaw tych zaczepów nie pasował i nie chciała wejść do końca.
-
Masz trzy rodzaje tych szybek - no w sumie dwa bo jedna ciasno ale wchodzi.
UKNSI nie podejdzie a reszta musi. Mozesz oczywiscie druga strone rownie wymienic.
-
a moglibyście mi podać przykładowego linka do zegarów z których by weszła normalnie ?
-
Witam, kupiłem licznik od automata z 99 roku model licznika ten co miałem i teraz pytanie po otwarciu paczki coś mnie zdziwiło, obrotomierz nie jest od "zera' tylko duzo niżej, po śrubach nie widać zeby ktos ingerował w licznik co zrobic ? Reklamować u sprzedawcy? Zamieszczam foto:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...cb850a49f.html
- - - Aktualizacja postu - - -
I jeszcze mam pytanie, skoro jest ro wersja od automatycznej skrzyni biegów to trzeba zmienic kodowanie, tylko czytalem chyba wszystkie posty na ten temat i wciąż nie wiem jak dokładnie to zrobić. Proszę o pomoc
-
Jak go podlaczysz do zasilania to powinien wskoczyc na 0 jesli jest sprawny. Zrob rowniez test zegarow vagiem. To wszystko mozna zrobic przed kodowaniem. Tym tez sposobem dowiesz sie czy licznik ma immo2 czy immo3 w sobie. Kodowanie zmienia sie bardzo prosto w miejscu coding na 00042 bo to w europie.
Oczywiscie pozniej czka cie kodowanie immo oraz zmiana przebiegu.
-
Dzięki kolego za odpowiedz, sprawdze to. A czy po podłaczeniu nowego licznika na chwile (w celu sprawdzenia) będę mógł założyć stary licznik? Nic sie tam w komputerze nie zapisze że podłączono juz inny? A co do immo 2 i 3, podczas testu vagiem to mi wyświetli ?
-
Nic sie nie zapisze. Możesz podłączyć i sprawdzic czy jest działający. Podpinasz Vaga i robisz test wskaźników. Oczywiście bez kodowania nie odpalisz auta ale przetestować licznik możesz. Zawsze potem możesz wrócić do starego licznika bez żadnych problemów.
Jeżeli chodzi o immo to wchodzisz w kanał licznik i jeżeli znajdziesz tam swój VIN to znaczy, zę masz immo3.
Ja mam inne pytanie: Kupiłem licznik od benzyny; udało sięgo zakodować do mojego auta ale nie mogę zmienić go na diesla. Zmieniam kodowanie na 00140 a obrotomierz dalej pokazuje obroty jak w benzynie. Czy pozostaje tylko i wyłącznie zmiana wsadu?
-
tak
w kazdym liczniku do A3
zeby zminic z diesla na benzyne lub odwrotnie tylko zmiana wsadu i kodowanie o nowa