-
Witajcie
Zrobiła mi się dziura na tłumiku pospawane wszystko. Mechanik powiedział że jeszcze łączenie tłumika do wymiany ale problem taki że podczas jazdy szczególnie po wrzuceniu 5 biegu obroty koło 1200 rzuca autem dostaje mocnych drgań. Na innych biegach nie nie ma aż takiego rzucania autem. Po wrzuceniu 5-tki jak dodam lekko gazu to problem ustaje ale dodam trochę więcej to auto jakby miałoby się rozpaść.
Mechanik mówił że jest do wymiany to łączenie i że z gum tłumik padł, zaczynam się martwić trochę czy to wina samego wydechu czy coś innego. Wcześniej tak nie było tylko od chwili urwania wydechu. Co o tym myśleć ?
-
sprawdź wszystkie gumowe wieszaki tłumików
zużyte łączenie tłumików może powodować lekki luz między nimi
-
Panowie ostatnio kupuję części od Economy zarówno do mojego Audi, jak i Seata żony. Tak się zastanawiam teraz, czy wydech od Economy będzie pasował do A38P będzie ok? o to mi chodzi: https://www.youtube.com/watch?v=0bg7RjB1tkg&t=102s
-
1.6 Poprawa Wydechu
Witam, wszystkich ;).
Mam w planach zmianę wydechu w a3 lift 1,6 Chciałbym uzyskać efekt fajnego mruczenia. :P
Wystarczy zmienić końcówkę czy musiałbym zmienić cały wydech?
Osobiście myślałem nad zakupem całego wydechu od TaTechnix/lowride.
Miał ktoś może 1,6 i robił z nią coś podobnego i może poleciłby jakiś wydech.
Z góry dzięki. :D:cool:
-
Wg mnie grzebanie przy wydechu 1.6 to niezbyt dobry pomysł.
-
-
Ponieważ potem wychodzi na to, ze jest hałas, ale auto nie jedzie a to dość komiczne. Nie mówię tego złośliwie bo sam długo jeździłem 1.6, można porobić dużo fajnych rzeczy, ale wydechu lepiej nie poprawiać.
-
Szczerze to wy****ne mam na to że to auto nie jedzie. Ja chcę tylko poprawić jakość brzmienia. Nie potrzebuję żeby to darło ryja na całą wioskę . Widziałem kilka filmików na YT gdzie ludzie zrobili to że smakiem i mi o to właśnie chodzi.
-
zmień końcowy tłumik na RM MOTORS bądź TURBOWORKS i wystarczy
na tym skończysz bo usatysfakcjonuje Cię efekt
-
No i na taką odpowiedź czekałem dzięki.