-
Sprawdz przewod od odmy czy nie masz pekniety ja przy polaczeniu z filtrem paliwa zalorzylem go przez szmate w dodatku wyczysc przeplywomierz i takie cos wmontowae w niego co sie odkreca na jedna srubke przedmuchaj i benzyna wyczysc u mnie bylo uwalone delikatnie w oleju.
Ale ogolnie tez moja ma jazdy jak zimna po odpaleniu tez czasem wkreci sie na 2 tys obrotow no i raz na 10-20razy ciezko odpala.
Tyle ze ja nie adaptowalem przepustnicy tylko usunalem blad w niej no i jeszcze mam blad sondy lambda wiec to moze przez to.
-
Przepustnice czyściłem jakiś czas temu nic nie adaptowałem niby po przejechaniu 100 km sama się adaptuje.Przepływomierz był czyszczony.Odmę sprawdzę.Problemu z odpalaniem nie miałem nigdy nawet przy -26 C tylko te obroty:/ Zaczyna mnie kur... bo czasem jak chcę wsteczny wrzucić to zachrobota skrzyni.
-
Witam, podepnę się pod temat i zapytam.
Panowie, dzisiaj wymieniłem w swoim autku świece, uszczelkę kolektora przy głowicy i filtr paliwa. Miałem nadzieję że pomoże to w moich problemach z obrotami na biegu jałowym, jednak po odpaleniu auta jest tragicznie, silnik strasznie szarpie i nie równo pracuję a obroty skaczą w cały świat, zresztą pokażę to na krótkim filmiku.
http://www.youtube.com/watch?v=mVDvU...layer_embedded
dodam że przy nagrywaniu filmiku nie ja dodawałem gazu a taka jest praca silnika.
W dodatku doszedł błąd sondy lambda górna granica. Czy macie jakichś pomysł jak temu zaradzić ?
Dodam jeszcze że świece raczej dokręcone są dobrze tzn. nie przekręciłem żadnej ani też za słabo bo przy próbie dokręcenie jeszcze jest na prawdę duży opór.
-
Świece wymieniłem na stare i jest to samo w sumie więc chyba dolna albo górna uszczelka kolektora puszcza. Po takim zabiegu nie trzeba nic adaptować prawda ?
-
Swieci kontrolka EPC
Mm nastepujacy problem. Swici kontrolka EPC I NIE DZIALAJA PRZEDNIE WYCIERACZKI LACZNIE Z ILNICZKIEM OD SPRYSKIWACZY. Dodam ze co jakis czas wycieraczki zaczynaja dzialac. Gdzie mozna szukac przyczyny?
-
witam, wczoraj miałem wymienianą uszczelkę pod pokrywą zaworów oraz świece, wczoraj nie miałem okazji stać na wolnychg obrotach, ale dziś zauważyłem ze chodzi jak traktor, jakby gubił zapołon, co mechanik mógł spier...ić? jak jadę to nic sie nie dzieje, normalnie sie wkreca na obroty, czuć benzyną z wydechu
-
Witam Panow. Mam S3 z BAMem w serii. Sprawa wyglada tak ze kupilem ese z walnieta przepustnica. Problem objawial sie ze auto szarpnelo podczas jazdy, wyswietlala sie kontrolka EPC i kontroli trkacji, auto sie nie zbieralo, wogole turbo nie wstawalo. Kupilem nowa przepustnice, wymienilem i pousuwalem bledy. Wszystko bylo ok, lecz dzis jadac samochodem po miescie znow szarpnelo mi ja i te same kontrolki sie pojawily. Zgasilem auto, odpalilem ponownie, swiecila sie tylko kontrolka trakcji, zgasilem ponownie i odpalilem i wszystko ok. W domu podlaczylem autko pod vaga i o to co uzyskalem:
17511 Nie znany kod błędu
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
17579 Czujnik sterowania przepustnicy 2 - zakres/uszkodzenie funkcji
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
Prosze o pomoc i z gory dzieki ;)
-
Problem mi sie powtarza caly czas na nowej przepustnicy. Adaptacja pomaga na dzien, gora dwa. Zaraz po adaptacji pedal gazu jest bardziej czuły, lepiej i plynniej autko przyspiesza lecz pozniej powraca szarpanie, epc itp.
Juz nie wiem co robic, czyszczenie przepustnicy nie pomaga. Nikt nic nie wie ???
-
Witam.Mam problem z Audi a3 1.8T AGU (150km) z 98r. Problem polega na tym ,iż silnik trzyma zdecydowanie za wysokie obroty :
-na rozgrzanym około 1600-1800
-na zimnym 900/1000/1200
Ogółem w trakcie jazdy silnik pracuje równo ,obroty nie falują , znakomicie przyśpiesza . Nie mam pojęcia co może być przyczyną tego problemu.
Na youtube zamieściłem film ,jak to wygląda : https://www.youtube.com/watch?v=SOVkFpfAfCQ
PS. Ponadto martwi mnie wysokie spalanie auta , jeźdzę całkiem ekonomicznie i na chwilę obecną autko pali okolo 11L ,co prawda nie jeżdze w trasy , pokonuje odcinki rzędu 10-20km. Jak myślicie to normalne spalanie o tej porze roku,przy oszczędnej jeździe ?
Olej i fltry(oleju , powietrza) wymienione 500km temu..
PS. Ponadto martwi mnie wysokie spalanie auta , jeźdzę całkiem ekonomicznie i na chwilę obecną autko pali okolo 11L ,co prawda nie jeżdze w trasy , pokonuje odcinki rzędu 10-20km. Jak myślicie to normalne spalanie o tej porze roku,przy oszczędnej jeździe ?
-
Witam, co do tematu obrotów ciężko mi cokolwiek powiedzieć.
W swojej 1.6 miałem problem z falowaniem, jak się ustabilizowały to też były 'troszkę za wysoko' ale po podpięciu pod Vag okazało się że był błąd sterowania silnika (nie pamiętam fachowej nazwy). Okazało się że miałem nadłamaną jakąś wtyczkę, autko wariowało, naprawa kosztowała mnie niecałe 50zł i śmigam do tej pory.
Przede wszystkim podepnij pod komputer, wtedy można myśleć.
Co do spalania, 1.6 przy normalnej (ani nie ekonomicznej, ani super szybkiej) jeździe przy odcinku 12km rano, 12km wieczorem codziennej jazdy + wyjazdy poza pracą, w obecnej porze roku spaliło w poprzednim miesiącu średno 8,6l na 100km.. więc myśle że w twoim przypadku nie ma tragedii.. ;)