jak wiekszość sterownik STAG 300 odpowiednio ustawiona mapa gazowa a maszyna śmiga jak na benzynie spalanie nie małe 10L po trasie po miescie 15 nie ma sie co czarować:)
Printable View
jak wiekszość sterownik STAG 300 odpowiednio ustawiona mapa gazowa a maszyna śmiga jak na benzynie spalanie nie małe 10L po trasie po miescie 15 nie ma sie co czarować:)
Witam wszystkich forumowiczow, i proszę o poradę: gdzie najlepiej założyć instalację gazową we Wrocławiu - do A3 1.8 AGN?
Dzieki serdeczne za tak liczne przeczytanie mojego posta, prosilbym jednak o porade jak wyzej. Zastanawialem sie co zanczy ten zasubskrybowany tik obok tematu a takze komentaz, ze juz wczesniej pisalem o tym?
Sprawdzilem za pomoca opcji szukaj czy ktos juz nie pisal o tym wczesniej i niestety nic nie znalazlem.
Dowiedzialem sie tylko , ze do mojej A3 z 1998r, ktora ma silnik 1.8, AGN i przebieg 166tys najlepij zamontowac sekwencje STAG300 lub BRC sequent 24. Jesli jestem w bledzie to prosze o komentarz.
O co chodzi z tym kolektorem (aluminiowy lub?) i jak sprawdzic jaki ma moja niuna.
Również zastanawiam się nad instalacją gazową. Mam średnie spalanie 15 l / 100 km przy normalnej jeździe :) Robiłem mały wywiad po wrocławskich firmach i ludzie sobie chwalą Abart (choć były też opinie negatywne) i Nomar na Legnickiej.
Myślicie, że warto wydać 5700 zł na Prins czy sobie podarować i wziąć coś tańszego?
też tak myślałem ale po trasie z kumplem, który ma Opla Omegę z 1996 r. 3.0 coś tam MV6 235 KM w sekwencji, zmieniłem lekko zdanie.
Jestem w rozterce, bo sam jeżdżę TDI 110KM i póki co tylko wkładam w niego siano. Regeneracja turbo, nowa przepływka, częsta wymiana oleju i filtrów, drogie części, dwumas jak sypnie to różaniec etc.W dodatku auto ma ponad 210 tys km przejechane i to na pewno kręcone jeszcze.
Kolega jeździ tą Omegą już rok, nic nie robi, tylko świece i przewody WN wymienia co 60 tys km., olej co 15 tys. km. Auto ma 160 tys km na liczniku. Moc ogromna, jechał nią wariat nawet 270 km/h, jechałem z nim po autostradzie i po mieście (ale nie tyle), na prawdę wbija w fotel a gazu pali nie dużo.
Zastanawiam się czy nie kupić A3 w benzynie i zamontować najlepszą instalację LPG.. Kumplowi przełącza się na gaz już po osiągnięciu przez silnik 30 C czyli szybciutko.
Czy to prawda, że wypalają się jakieś zawory przy LPG? Nie znam się. Czy w 1.8T też jest tyle pieszczenia turbiny co w TDI?
CD w temacie "Kącik LPG"...
Witam wszystkich, ja kiedys pracowalem jako monter instalacji LPG, zakladalismy tylko stagi, smialo moge polecic wszystkim, naprawde to dobra instalacja.
Tydzien temu udalo mi sie wkoncu skonczyc montowac gaz do mojej A3.
Zalozylem Staga 4, reduktor SILVER i narazie wtryski Valtek 3ohm (badziew ale takie byly wiec narazie jezdza)
Jak znajde chwile dam fotke jak mam zamontowana listwę.
Pozdrawiam
http://img18.imageshack.us/img18/5600/dsc00626mz.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Na upartego można kalibrować waldki co 10tys i bedzie auto dobrze jezdziło w miare.Listwa nie przymarza zimą w takim miejscu?Trójnik pomiarowy masz przed filtrem FL i daje nieco zawyżony odczyt ciśnienia gazu.
nic nie zamarza jak narazie, nie powinna lezec ale nie mam zamiaru na niej dlugo jezdzic, a co do trojnika to wiem, mam to przelozyc ale narazie poskladalem to na szybko zeby tylko na gazie jezdzic bo jazda na benzynie to tragedia :/
Polecam instalacje Compact mozliwosc prostej regulacji bez mechanika. Spalanie mam 7.66 max jakie udalo mi sie wyciagnac przy ecodrivingu. Valtek 3 ohm tez sie sprawdzaja mam przejechane 40 tys i zero problemow choc musze przyznac ze te wtryskiwacze sa dla ludzi ktorzy jezdza spokojnie. Pozdro