ja malowałem podróbą plast-dip i tylko zdjąłem ramkę i znaczek i psikałem sprejem z daleka cienkie warstwy ale kilka by nie było zacieków :P
Printable View
ja malowałem podróbą plast-dip i tylko zdjąłem ramkę i znaczek i psikałem sprejem z daleka cienkie warstwy ale kilka by nie było zacieków :P
Stosując Plasti Dip nie musisz matowić materiału, ani tym bardziej stosować jakiegokolwiek podkładu. Musisz natomiast bardzo dobrze przygotować dany element - umyć i odtłuścić - najlepiej benzyną ekstrakcyjną. Żeby jednak dobrze trzymało musisz nałożyć kilka warstw - producent zaleca około 5-7 - począwszy od delikatnej mgiełki, żeby guma zlała się z elementem, po coraz grubsze warstwy. Za kilka dni będę malował swój grill tym środkiem, więc mogę wrzucić jakieś zdjęcia.
Super, w takim razie życzę powodzenia i czekam na efekty :)
u mnie mniej więcej tak to już po pomalowaniu ostatniej warstwy
http://images67.fotosik.pl/521/92b7319001a48be7med.jpg
tak jak kolega wyżej pisał odtłuszcz dobrze i cienką warstwą zacznij i maluj co 5-15 min kolejną warstwę po kilku warstwach odczekaj chwilę dłużej za nim to tykniesz by nie zostawić śladu palca a później montujesz
dużo z tym zachodu nie ma więcej się czeka niż samej roboty :P
a tak wygląda po zimie jest pare odprysków ale przez to że jechałem za ziomkami co się ścigali i kamyki przy +200 leciały na mnie i od tamtej pory nie robi się więcej wiec pewnie jak bym za nimi nie jechał to bym miał do tej pory bez żadnych odprysków
http://images68.fotosik.pl/519/9c14dd83eb5e787bmed.jpg
Noo fajnie to wyszło, podoba mi się efekt a skoro trwałość też jest niezła to pomaluję tym plasti dipem. Dzięki za rady! :)
zastanawiam się dlaczego bawicie się w takie półśrodki malowanie grila plastidipem
nie lepiej zrobic to raz a porządnie
oddać do lakierni niech tam pomalują tak jak powinno to byc zrobione
a prawda jest taka ze i mając troszkę wiedzy i umiejętności po odpowiednim oczyszczeniu i przygotowaniu podłoża sami byście dali rade
Najprościej będzie kupić czarny grill. Koszt około 100 zł.
Panowie jak zdjąć chrom z grilla S3? bo papierami nie idzie... nożem zacząłem skrobać i też ciężko... malowałem grill już 3 razy na chrom, wytrzymuje kilka miesięcy i zaczynają się odpryski...
ja zapiąłem sobie papier 80 do pada na polerce, i tym leciałem po grillu. ale dwóch ludzi do tego, bo będziesz gonił ramkę po pomieszczeniu :D
tylko potem wypada to pokitować bo narobisz nierównośći.
ok dzięki :D a jeszcze mam takie pytanie co do tego kitu właśnie, nigdy takiego czegoś nie robiłem... a potrzebuje teraz w grillu do innego auta wypełnić takie kilkumilimetrowe dziury w ramce plastikowej nie tej chromowanej... czym to zrobić? ;)